PETNJICU ČISTI NOVO KOMUNALNO PREDUZEĆE

Zahvaljujući akciji Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i Komunalnog preduzeća Petnjica u kojoj je zapošljeno pet ljudi na poslovima održavanja lokalnih puteva, ovih dana se radi na čišćenju puteva kao i užeg jezgra Petnjice.

’’Otpadne atmosferske vode kao i poplave oštetile su putne pravce na području petnjičke opštine i potrebno ih je sanirati da bi se poboljšala bezbjednost saobraćaja. Takođe vrši se i čišćenje i sječa drveća oko puteva’’, kazao je za portal Radija Petnjica v.d. direktora Komunalnog preduzeća Petnjica Mithad Cikotić.

Pored toga ovih dana radnici predano rade na čišćenju užeg jezgra Petnjice, gdje se trimerima kosi trava, pokupljeno je i smeće sa petnjičkih ulica, postavljeno je nekoliko kontejnera, a ideja je da se zasade i cvijetni aranžmani gdje to uslovi dozvoljavaju, kao i da se postave manje korpe za smeće na nekoliko mjesta u Petnjici.

’’Sve ovo radimo jer nam je dužnost da Petnjica izgleda čisto i uređeno i da gosti koji nam dolaze steknu pozitivan utisak o Petnjici. Sve ovo ne bi bilo moguće realizovati bez ZZZ Crne Gore koji je uposlio pet radnika za ove poslove’’, kazao je Cikotić.

Nadležni takođe pozivaju sve građane da se priključe ovoj akciji i da urede svoje i oko svog dvorišta tako što će otkloniti tragove i otpad koje je zima ostavila i da na tim mjestima posade cvijetne aranžmane, jer na taj način će doprinijeti da Petnjica izgleda čistije i ljepše za oko.

DINO RAČIĆ