POMOĆ ZA PORODICU KORAĆ I IZ ŠVAJCARSKE

Akcija sakupljanja novčane pomoći za porodicu Jonuza Koraća kojoj je je izgorela kuća u požaru uspješno je sprovedena u Švajcarskoj. Inicijatori ove akcije bili su Hajruša Babačić (Korać) i i Fikret Korać. Oni su preko Radija Petnjica čuli za nevolju koja je snašla ovu porodicu i odlučili da pomognu tako što će sakupiti novac i dodijeliti porodici. Oni su sakupili 6090 franaka i 200 eura.

Hajruša Babačić
Hajruša Babačić

Povodom ovakve značajne pomoći redakciju Radija Petnjica je posjetio sin Jonuza Koraća Sevdin koji želi da se javno zahvali Hajruši i Fikretu, kao i svima koji su donirali novac.

’’Porodica Jonuza Koraća se srdačno zahvaljuje svojoj sinovici Hajruši, Salkovoj kćerki, kao i rođaku Fikretu. Hvala im što su pokrenuli ovu akciju i ne postoje riječi kojima bi se zahvalili ljudima koji su donirali novac.  Njih 61 se odazvalo ovoj akciji i svima hvala, želimo im dobro zdravlje i svako dobro u životu’’, kazao je Sevdin Korać

’’Kada bi mogao da Hajruši sagradim vilu od zlata, ne bi mogao da joj se odužim za ovo što je uradila za nas i za njen topao osjećaj prema nama’’, prokomentarisao je Sevdin za kraj.

Porodica Korać je ovog mjeseca ostala bez krova nad glavom. Naime porodici Korać je u  izgorjela kuća koja se nalazi u Petnjici tačnije u Johovicama. U kući je živjela šestočlana porodica među kojima je bilo i dvoje maloljetnje djece.

DINO RAČIĆ