IZLOŽBA SLIKA HAZBA KALAČA U PETNJICI

Da je jedna od misija JU Centra za kulturu Petnjica otkrivanje mladih talenata pokazuje izložba slika mladog umjetnika Hazba Kalača iz Kalača kod Rožaja, učenika osnovne škole ’’Bratstvo i jedinstvo’’ Skarepača. Njegove radove i talenat je primijetio Sinan Tiganj i odlučio da na neki način pomogne mladom umjetniku da prikaže javnosti svoje radove.
Tako je mladi rožajski umjetnik pred oko 100 posjetilaca prikazao svoje radove u kojima ima pejzaža, mrtve prirode i portreta.

Na samom početku izložbe prisutnima se obratio Sinan Tiganj koji je upoznao ukratko posjetioce sa Hazbovim likom i djelom i kazao da će CZK Petnjica nastaviti da afirmiše mlade stvaraoce.
Hazbov mentor profesor likovne kulture Sabahudin Honsić kazao je da je Hazbo posebno dijete, sa posebnim darom i da je suvišno da o njemu se mnogo priča, jer njegovi radovi govore sve.

Mladi slikar Hazbo Kalač zahvalio se Opštini Petnjica i CZK Petnjica što su mu pružili priliku da prikaže ono što najbolje umije da radi. Za sebe kaže da se razlikuje od druge djece po tome što svoje slobodno vrijeme ne provodi na društvenim mrežama, već slikajući i stvarajući umjetnost. Svima se zahvalio što su došli da vide izložbu, a to će mu, kako kaže, biti još veći motiv da nastavi da slika.
Opština Petnjica je takođe u znak podrške mladom slikaru otkupila jednu njegovu sliku.

DINO RAČIĆ