FONDACIJA BIHOR PETNJICA IZ NJUJORKA POSLALA POMOĆ PORODICI KORAĆ

Jonuz Korać

Fondacija „Bihor Petnjica“ iz Njujorka uručila je porodici Korać, kojima je izgorela kuća novčana sredstva u iznosu od 2090. dolara. Predsjednik fondacije Adem Rastoder i Upravni odbor, opunomoćio je Esada Rastodera, koji je juče uručio koverat sa novcem Jonuzu Koraću.

„Zahvaljujući portalu Radija Petnjica, saznali smo da je vaša kuća stradala u požaru, da ste ostali bez krova nad glavnom, i članovi ove fondacije su odlučili da daju svoj doprinos tako što su sakupili novac i mene opunomoćili da vam to uručim. Od ukupne sume, Senad Mehović iz Bijelog Polja koji živi i radi u Njujorku i koji je član ove fondacije, donirao je 1000 eura, a ostatak su donirali članovi fondacije. Očekujte da vas u toku ljeta posjete predstavnici ove fondacije iz Njujorka“, između ostalog je istakao Esad Rastoder uručujući novac.

„Zahvaljujem se Upravnom odbodu fondacije i njenom predsjedniku Ademu Rastoderu, koji su prepoznali našu nedaću i tragediju koja nas je zadesila. Teško je kada porodica ostane bez krova nad glavom, a ovaj novac puno znači u našem radu na podizanju krova nad glavom moje četvoročlane porodice sa dvoje malo djece. Vi ste danas i sami svjedoci u kakvim uslovima ova porodica živi. U drvenoj baraci, a novac koji su nam poslali naša braća Bošnjaci iz daleke Amerike, iz Njujorka znači da ova djeca zajedno sa svojim roditeljima steknu uslove za normalan život“, rekao je Jonuz Korać.

DENIS BOŽOVIĆ