NAPRAVLJENA ZAŠTITNA OGRADA NA MOSTU U TRPEZIMA

Mještani sela Trpezi pokrenuli su akciju izgradnje zaštitne ograde na mostu na rijeci Trpešnici koji povezuje dvije strane Trpezi. Ovaj most osim što se nalazi na najfrekfentnijem putnom pravacu u Trpezima, predstavlja crnu tačku posebno u zimskom periodu, jer prilazi sa obije strane mostu su prilicno strmi, a najveći problem prestavlja led uzrokovan slivanjem propusta prema mostu.

Nerijetko su se dešavale i saobraćajne nezgode kod mosta. Visina mosta je oko 4 metra a krševit reljef u rijeci predstavlja veliku opasnost po učenike i mještane pogotovo kada Trpešnica nabuja. Svjesni opasnosti i nužnosti da se ovaj problem riješi, mještani Trpezi predvođeni predsjednikom mjesne zajednice Mithadom Cikotićem juče su postavili zaštitnu ogradu na mostu i napravili odvodni sifon da se voda ne bi zadržavala na mostu.

‘’Rukovođeni strahom da neko od djece strada, odlučili smo da uradimo zaštitnu ogradu. Kao i mnogo puta do sada na projektu smo imali nesebičnu podršku Opštine Petnjica i predsjednika Samira Agovića. Ovih dana izvršićemo farbanje ograde i upućujem poziv svima da učinimo makar jedan mali korak u uređenju, kako bi naša opština dobila ljepši sjaj  i na taj način pokazali da je volimo i da smo spremni da je razvijamo’’, kazao je predsjednik MZ Trpezi Mithad Cikotić za portal Radija Petnjica.

Materijali za izgradnju zaštitne ograde koštali su oko 200 eura, a sredstva je obezbijedila Opština Petnjica, dok su mještani svojim alatima i mašinama volonterski radili na izgradnji ograde.

DINO RAČIĆ