FEJZIĆ PUSTIO BRADU I ISPUNIO OBEĆANJE DATO ERDOGANU

Rifat Fejzić

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić pustio je bradu i tako održao obećanje koje je ranije dao predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu.

Fejzić, koji je prethodnih dana boravio u turskom gradu Konja, u razgovoru sa novinarom Anadolije prisjetio se susreta sa Erdoganom, od prije mjesec dana.

Kazao je kako ga je Erdogan prilikom susreta upitao za bradu. Fejzić se prisjetio riječi Erdogana koji ga je tokom razgovora upitao: “Muftija, a gdje ti je brada?”

“Ja sam tada odlučio da pustim bradu i održao sam riječ”, kazao je Fejzić, te dodao kako su fotografije sa sastanka sa Erdoganom, njegove posljednje na kojima je obrijan.

U prisustvu vjerskih lidera regiona i Turske, imama iz svih Odbora Islamske zajednice u Crnoj Gori, predsjednika medžlisa i vjernika, u Osmanagića džamiji u Podgorici 28. novembra 2015. godine svečano je inaugurisan reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić.

Reisu Fejziću je menšuru, šerijatsko-pravno ovlaštenje da može valjano vršiti dužnost prvaka muslimana u Crnoj Gori, uručio predsjednik Uprave za vjerske poslove Republike Turske Mehmet Gormez.