SAKUPLJEN NOVAC ZA LEINO LIJEČENJE – USPJEŠNA AKCIJA RADIJA PETNJICA I CHR HAJRAT

Lea Šabanović

Humanitarna akcija sakupljanja novčanih sredstava za liječenje Lee Šabanović koju su pokrenuli CHR ’’Hajrat’’ i Radio Petnjica uspješno je okončana, a na žiro račun Leine majke Elvire nalazilo se tačno toliko novca koliko je potrebno za Lein trodnevni pregled na klinici u Istanbulu.

Radio Petnjica i Centar za humanitarni rad ’’Hajrat’’ pokrenuli su humanitarnu akciju prikupljanja novca 5-og aprila. Od tada veliki broj ljudi iz Petnjice i dijaspore kontaktirao je redakciju Radija Petnjica, kancelariju Hajrata ali i lično Leinu majku Elviru Šabanović i tom prilikom tražio informacije kako mogu uplatiti sredstva na račun.

Lea boluje od artritisa koji joj je u potpunosti paralizovao ruke i noge, a pogrešnom terapijom Lea je određeno vrijeme bila i nepokretna. Lea je na korak od ozdravljenja, ali u završnoj fazi potrebni su iskusni doktori, jer u slučaju pogrešne terapije, Lea može da oslijepi ili da opet bude nepokretna. Lei su savjetovali da bi bilo najbolje da ode u Istanbul u kliniku Kanini Sultan Sulejman. Leina majka je tada u pomoć pozvala CHR ‘’Hajrat’’ koji je kontaktirao Radio Petnjica. Zajedničkim snagama tada se krenulo u akciju sakupljanja 1.500 eura.
Elvira Šabanović se zahvaljuje svim ljudima dobre volje i pokretačima akcije.

‘’Lea će u nedjelju otputovati u Istanbul na pregled. Svi smo optimisti po pitanju ozdravljenja. Hvala vam svima, ne postoje riječi kojima bi vam se zahvalila’’, kazala je Elvira Šabanović.

DINO RAČIĆ