MUHOVIĆ POZVAO ROŽAJCE U POMOĆ ZA GAŠENJE POŽARA

Vatra koja već dva dana tinja u opštini Petnjica zahvatila je večeras šire područje Lazanskog brda i Selišta i prijeti okolnim kućama. Predsjednik SO Petnjica Adnan Muhović je na alarm mještana MZ Trpezi pozvao potpredsjednika opštine Rožaje Mirsada Azemovića i zatražio pomoć od njihove Službe za zaštitu i spasavanje.

Vatra je zahvatila borovu šumu i prijeti opasnost da „pluća“ ovog kraja nestanu u vatrenoj stihiji. Predsjenik Muhović sa svojim saradnicima i ekipom radija Petnjica, u kasnim večernjim satima je izašla na lice mjesta i dočakli su ekipu vatrogasaca iz Rožaja koji su do Trpezi stigli za 40-tak minuta.

„Zajedno sa ekipom Službe za zaštitu i spasavanja smo obišli lokaciju i na žalost uvidjelida se ne može prići ni sa jedne strane. Jedino što nam preostaje je da pozovemo Direktorat za vanredne situacije ne bi li nam poslali avion za gašenje požara, ako se u međuvremenu večeras požar ne stiša. Dugujemo ogromnu zahvalnost potpredsjedniku opštine Rožaje, mom kolegi iz Bošnjačke stranke Mirsadu Azemoviću i moram da napomenem da ovo nije prvi put da nam šalju pomoć i na tome smo veoma zahvalni“, izjavio Muhović za portal Radija Petnjica.

DENIS BOŽOVIĆ