VAŽNA POBJEDA FUDBALSKOG KLUBA  KOJEG VODE BIHORCI

U nedelju 10 aprila, 2016. godine, posle dobrog početka sa novim rukovodstvom – Mitom Ličinom i Kerom Škrijeljom, a onda nekoliko loših rezultata i pada forme FK UNION 05 Kayl-Tetange je, na svom terenu u gradu Tetangu, briljantnom igrom pobijedio  dobru ekipu Sandweilera rezltatom 4 : 0 .

Po izuzetno lijepom vremenu doamćini su pružili izuzetnu igru te naprosto zadivili nekoliko stotina gledalaca. Sva četiri gola postignuta su u drugom poluvremenu a osim pogodaka bilo je još nekoliko neiskorištenih šansi, te je rezultat mogao biti i znatno ubjedljiviji. Ovom važnom pobjedom domaći su osigurali opstanak u drugoj ligi, ali za bolji plasman biće potrebno još ovakvih mečeva. Imajući u vidu utakmicu koju su odigrali prije sedam dana sa ekipom Petange, stiče se utisak kao da je ovo sasvim druga ekipa sa puno više elana, truda i trčanja na terenu.
Igrači ove podmlađene ekipe iznudili su desetak kornera i isto toliko auta.

I u ovoj utakmici posebno se istakao osamnaestogodišnji Alen Agović koji je požrtvovanom igrom zaslužio epitet igrača utakmice.
Trener kluba Nedžib Selimović, te predsjednik Mita Ličina i potpredsjednik Kero Škrijelj nisu krili radost i oduševljenje a podijelili su ga sa stotinak navijača porijeklom iz Bihora i Crne Gore.
S nestrpljenjem se očekuje sljedeća utakmica sa ekipom Swift Hesperang koji im je i direktni konkurent u borbi za opstanak u ligi, a koja će se odigrati u Hesperange – u 17.04. u 16h.