PREDSJEDNIK OPŠTINE PETNJICA POSJETIO PORODICU KORAĆ KOJOJ JE IZGORELA KUĆA

Porodica Korać je tokom vikenda ostala bez krova nad glavom. Naime porodici Korać je u  izgorjela kuća koja se nalazi u Petnjici tačnije u Johovicama. U kući je živjela šestočlana porodica među kojima je bilo i dvoje maloljetnje djece.

Predsjednik opštine Petnjica Samir Agović sa saradnicima obišao je ovu porodicu i obećao da će Opština na osnovu svojih mogućnosti pomoći ovoj porodici.

“Zanam da u ovom trenutku nije Vam lako i potpuno razumijem Vašu situaciju i zbog tog smo došli da Vam pružimo pomoć. Znate, da naše budžetske mogućnosti nijesu velike, ali smo spremni da Vam obezbijedimo dio građevinskog materijala koji ćemo dopremiti odmah, kako bi što prije krenuli u izgradnji krova nad glavom za Vašu šestočlanu porodicu. Vjerujem da će se uključiti šira društvena zajednica i da će pomoći da se Vaša patnja i teškoća prevazići izgradnjom novog stanbenog objekta“, kazao je Agović porodici Korać.

Jonuz Korać navodi da im je jedini cilj bio da spase članove porodice

“Pokušali smo da ugasimo požar, međutim sve je bilo uzaludno. Pozar je počeo munjevitom  brzinom da se širi. Cilj nam je bio da spasimo članove porodica, u čemu smo uspjeli. Kompletan  kućni namještaj je izgorio. Kontaktirali smo Vatrogasnu službu, Službu distribucije da nam priteknu u pomoć. Službe su izašle na teren ali sve je bilo kasno jer se je požar proširio na cijeli objekat.  Zahvaljujemo se predsjedniku i potpredsjedniku  Opštine kao  i kompletnom rukovotstvu koja je i na ovaj način ponudila svoju pomoć”,  kaže domaćin Jonuz Korać.