BDZ: ĐUKANOVIĆ MEĐU PRVIMA, ISPISUJUĆI ODU RADOSTI, ČESTITAO SLOBODU ŠEŠELJU

Bošnjačka Demokratska Zajednica (BDZ) u Crnoj Gori je sa “nevjericom dočekala vijest o oslobađajućoj presudi četničkom vojvodi Vojislavu Šešelju”.

Haški tribunal je, stoji u saopštenju Informativne službe BDZ, htio da udovolji svima, a jasno je po najmanje pravdi.

“Prateći zbivanja nakon osuđujuće presude Karadžiću, stekao se utisak da je aktuelni režim prećutno proglasio dan žalosti. Šutnja i težak muk je zahvatio vrh vlasti, a izdvaja se samo saopštenje Bošnjačke Stranke koja je pozdravila takvu odluku. Oslobađajućom presudom Vojislavu Šešelju, aktuelnom režimu je očigledno već postalo mnogo bolje, pa je i muk nestao, i, kao što smo imali priliku čuti, premijer Đukanović među prvima, ispisujući odu radosti, čestitao slobodu četničkom vojvodi!” ističu iz BDZ.

Ideologu Velike Srbije – političkog koncepta koji je na Balkanu izazvao nemjerljive zločine, navodi se u saopštenju, čovjeku koji je svakoga ko se na ovim prostorima ne izjašnjava Srbinom, proglasio neprijateljem Srba, čestitka u ovom politički osjetljivom trenutku, predstavlja ustvari odavanje priznanja za sve to.

“Vjerujemo da je ovaj nesvakidašnji trenutak radosti premijera nedvosmisleno dokazao koga to bošnjački političari i dan danas uzimaju za političkog lidera i održavaju na vlasti. Nadamo se da je i SDP konačno shvatila kome je povjerila sve ove godine jer je svojim saopštenjem priznala kako su se prevarili da je Demokratska partija socijalista i njen lider, na krilima SDP-politike odustala od ratne prošlosti. S tim u vezi još jednom pozivamo sve građane da konačno okrenu leđa režimu koji je onaj isti režim koji je podržavao agresiju na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, koji je pohapsio rukovođstvo SDA stranke i montiranim procesima osudio ih na 87 godina zatvora, režim koji je deportovao izbjeglice te režim koji ni do danas, očito je, nije odustao od početne velikodržavne ideologije.”

BDZ poručuje Bošnjacima u Crnoj Gori a i onima koji žive na prostorima bivše Jugoslavije da se nemaju čega bojati jer Šešeljeva ideologija je gubitnička ideologija.

“U tom smislu, raduje nas što je politički vrh Srbije prihvatio platformu gospodina Zukorlića o pomirenju, kao političkom konceptu dijaloga među narodima, te kako smo koliko jučer čuli od srbijanskog premijera Vučića, i odustala od Šešeljeve ideologije koja je Srbiju samo vodila u sigurnu propast.”

“Imajući u vidu činjenicu da je i naš “Car go” i da sada znamo gdje nas ovaj režim vodi, vjerujemo da će na prvim izborima konačno doći do smjene vlasti u Crnoj Gori i da se time otvaraju vrata prosperiteta za stvarni, istinski suživot naroda u Crnoj Gori, bez obzira na njegove vjerske, nacionalne i sve druge razlike”, navodi se u saopštenju BDZ.