U GUSARAMA VIŠE GLEDALACA NEGO NA NEKIM PRVOLIGAŠKIM UTAKMICAMA

Danas je na stadionu u Gusarama domaća ekipa FK Petnjica remizirala sa ekipom FK Pljevlja. Rezultat je bio 0:0. Iako je domaćin bio mnogo bolji tokom cijelog meča, ipak se mora reći da je na neki način, rezultat pravedan, ako uzmemo u obzir činjenicu da su se šanse ređale i na jednoj i na drugoj strani. Lopta je bila više u posjedu ekipe iz Petnjice ali su gosti iz Pljevalja ugrožavali gol domaćih ubitačnim kontrama.

Ono što je posebno interesantno sa ovog meča je činjenica da se na stadionu u Gusarama okupilo više gledalaca nego na nekim stadionima Prve lige. Po nekim procjenama derbi je pratilo između 250 i 300 ljudi što je rekord ovog stadiona. Ako svemu ovom dodamo i podatak da je veliki broj ljubitelja fudbala iz Bihora slušalo prenos utakmice na talasima Radija Petnjica, onda možemo slobodno zaključiti da je ovo jedan od najpraćenijih fudbalskih događaja u Crnoj Gori u posljednje vrijeme.

Nove tribine, kojima nedostaju sjedišta a koja će biti uskoro postavljena, te novi semafor na stadionu upotpunio je sportski ugođaj u Petnjici. U nastavku prvenstva Sjeverne regije očekuje se velika borba za baraž za popunu Druge lige. Petnjičani imaju veliku šansu pa se očekuje i značajna pomoć od publike jer je svaki naredni meč zapravo derbi.

U galeriji pogledajte atmosferu sa stadiona u Gusarama.

Foto: Denis Ramdedović