BD FOND LUKSEMBURGA: NEPRIHVATLJIV NAČIN GLASANJA ZA KANDIDATA ZA SARADNJU CRNE GORE I ISELJENIŠTVA

Luxemburg Esch Alzette

Na osnovu (dez)informacija koje su vama dostavljene i objavljene, zamolio bih vas da objavite sljedeći tekst. Vezano za kandidature za članstvo u savjet za saradnju Crne Gore sa iseljeništvom.

 

Izvještaj predsjednika udruženja
Bd Fond Luxembourg à.s.b.l.

Skenderović Rahim

“Na sastanku prestavnika pojedinih udruženja koja djeluju na prostoru Velikog Vojvodstva Luxembourg, sazvan na inicijativu počasnog konzula u Luxembourgu, gospodina CAMIC Remza, održanog 18.03.2016, bez unaprijed utvrđenog dnevnog reda, dogodilo se nažalost nešto sto po mom ličnom viđenju, može ličiti na sve osim na ozbiljan rad.

Nakon ponuđenog dnevnog reda;

1. Predlozi kandidata za pomenuti savjet
2. Međuklubska saradnja
3. Razno…

Vecina prisutnih udruženja je predložilo imenom svoje kandidate, izuzev nas, udruženja BD Fond Luxembourg…

Razlog nenominovanja kandidata od strane BD Fond je jednostavno obrazložen činjenicom da predloženi kandidati, po našem nahođenju, trebaju biti predstavljeni sa propratnom dokumentacijom, sa CV-om (curriculum vitae), dokumentom koji potvrdjuje prihvatanje kandidature, kao i prezentacijom i projektima realizovanim i u toku realizacija udruženja iz kojeg proizilaze…
Čvrsto ubijeđeni da kandidate treba birati na osnovu njihovih sposobnosti, a ne na osnovi jačine međusobnog prijateljstva sa “jednim ili drugim” kandidatom!!!

10 minuta po predstavljanju imena potencijalnih kandidata, bez priložene bilo ikakve dokumentacije na uvid prisutnima, pristupilo se nekakvom improvizovanom glasanju bez unaprijed utvrđenog i prihvaćenog pravilnika, naravno bez mene, predsjednika jednog od najaktivnijih udruženja BD Fond Luxembourg ako ne i najaktivnijeg, pa sam prisutnima objasnio da nemam sposobnost donijeti zdrav sud o kandidatima za tako kratko vrijeme i bez propratne dokumentacije, te da je neophodno kandidature podnijeti na jedan iole korektan način, uz potrebnu dokumentaciju te po određivanju i usvajanju pravila glasanja, iznijeti mišljenje o pojedincu kao osobi najkompetentijoj medju kandidatima za obavljene novoformirane funkcije.

Moja sugestija nije prihvaćena, pa je glasanje bez mog učešća kao prestavnika itekako bitnog udruženja na prostorima Velikog Vojvodstva Luxembourg, obavljeno po mom mišljenju na osnovama medjuprijateljskih veza, te je kao takvo u potpunosti neregularno i za nas neprihvatljivo.

Udruženje BD Fond Luxembourg zadržava pravo nominovana u za to dopisom predviđenom roku i predočenom nam pravilniku, svojih kandidata, uz svu popratnu dokumentaciju, s ciljem proizilaženja medju nama najkompetentnijeg osobe za predstojeće poslove pri obavljanju uloge Savjetnika za saradnju Crne Gore sa dijasporom.

Iz poštovanja prema pomenutom skupu i mojim sunarodnicima koji su bili prisutni, ostao sam do završetka sjednice, ispoštovao tačke 2 i 3, u njima aktivno učestvovo i vjerujem dao svoj doprinos ne u ličnom interesu već s ciljem inreresa naroda i zemlje koje u srcu nosim i kojima pripadam!

Vama, s dužnim poštovanjem,

predsjednik udruženja BD Fond Luxembourg
SKENDEROVIC Rahim”