RADIO PETNJICA I PORTAL POKREĆU AKCIJU – BIHORSKI VREMEPLOV, PRIDRUŽITE SE

Lećevišta 1967-1970

Radio Petnjica i portal radiopetnjica.me danas počinje sa akcijom “BIHORSKI VREMEPLOV” u okviru koje ćemo objavljivati stare fotografije i tako upotpuniti sliku zavičaja.

Poštovani slušaoci radija i čitaoci portala vjerujemo da u vašim albumima ima dosta starih fotografija koje su obilježile istoriju Bihora i koje svjedoče o vremenu, ljudima, običajima, istoriji i kulturi našeg kraja. Zato vas pozivamo da nam pošaljete fotografije u elkektronskoj formi na mejl [email protected] ili putem vibera na broj +382 68 033 054. Takođe možete slati i poštom na adresu Radio Petnjica, Petnjica bb. Sve fotografije poslate poštom ćemo skenirati i uredno vratiti.

Evo prve fotografije iz porodičnog albuma Sadrije Rastodera. Na fotografiji se vidi kuća “okićena” redovima duvana koji se suši. Ispod kuće velika njiva posađenog duvana i u sred  visokih stabljika Sadrija koji plijevi korov. 

Mjesto je naravno Radmanci, Lećevišta a godina se ne zna tačno. Pretpostavka  je da se radi kasnim šezdesetim, negdje između 1967. i 1970. godine. 

Tada je malo Bihoraca tražilo koru hljeba po Luksemburgu, Njemačkoj ili Belgiji. Svi su obrađivali svoja imanja, prodavali ono što je nicalo i živjeli punim životom.

Pomognite nam da oživimo stara vremena ali i STARE VRIJEDNOST!

Dobar glas daleko se čuje!

Radio Petnjica.