NIŠTA OD PODJELE IMOVINE, ŽUČNA RASPRAVA PREDSJEDNIKA, ŠĆEKIĆ NAPUSTIO SASTANAK

Današnji radni sastanaka čelnika opštine Petnjica i Berana nije donio rezultat. I pored učesnika komisije koju je formirala Vlada CG kako bi se došlo do dogovora oko podjele imovine i preuzimanja radnika, pregovarači dvije strane čvrsto drže svoje stavove i nije bilo odstupanja od njih. Kako saznaje portal Radija Petnjica iz pouzdanih izvora, jedina novina na današnjem sastanku jeste ta što je bilo žučne rasprave između predstavnika opština, u kojoj su prednjačili predsjednici opština, koja je rezultirala da predsjednik opštine Berane, Dragoslav Šćekić napusti sastanak.
Da podsjetimo da je na današnjem sastanku trebalo da dođe do dogovora oko podjele imovine i način preuzimanja radnika. Upravo preuzimanje radnika jeste i ključno za nastavak Skupštinskog zasijedanja opštine Petnjica na kojem treba da se usvoji budžet. Sjednica lokalnog parlamenta koja je 10 marta prekinuta zbog toga što je Ministarstvo finansija primjedbu i sugestiju o Nacrtu budžetu za 2016. godinu. Naime, i pored toga što je Ministarstvo finansija dalo pozitivan odgovor na predlog nacrta budžeta za 2016. godinu, ali su ujedno sugerisali da u budžetu moraju da se predvide i sredstva za devetnaest radnika koje opština Petnjica treba da preuzme iz Berana.
Ono što je evidentno, to je da petnjička skupština po zakonu mora do kraja ovog mjeseca da nastavi započetu sjednicu Skupštine opstine i da na njoj usvoji Budžet za 2016 godinu.

DENIS BOŽOVIĆ