BSNY: NE MOŽE SE BERANSKA POLICIJA PONAŠATI KAO ŠERIF U PETNJICI

 

Reagovanje Bošnjačkog saveza Crne Gore u Njujorku prenosimo u cjelosti

OVIH DANA SMO SVJEDOCI DA SE NA PROSTORIMA BIHORA, UZNEMIRAVAJU ‘BIHORCI! I MALTRETIRAJU OD STRANE PRIPADNIKA POLICIJE IZ NAMA  SUSJEDNE OPŠTINE ”BERANE,  A I DA ČUDO BUDE VEĆE I PREDSJEDNIK, SKUPŠTINE ”PETNJICA,, JE JUČE DOŽIVIO PONIŽAVANJE KADA JE PREŠAO NA TERITORIJU BERANA.

KOJE SU NAMJERE PRIPADNIKA MUP-a  BERANE? I KAKVE SU OVO PORUKE BOŠNJACIMA.

BSCG U NEW YORKU, NAJOŠTRIJE OSUDJUJE SAMOVOLJU POJEDINACA U POLICISKOJ UPRAVI BERANA. MISLILI SMO DA SU DEVEDESETE DALEKO IZA NAS DOLASKOM DEMOKRACIJE U CG, POSLIJE BROJNIH MATRETIRANJA GRADJANA SANDŽAKA. MISLILI SMO DA SU TO IZNIMNI SLUČAJEVI NO POKAZUJE SE DA NIJESMO BILI U PRAVU. RUKOVODIOCI SA SUMNJIVO STEČENIM ZNANJEM, KOJI RADE U MUP-BERANE UZIMAJU SEBI ZA PRAVO DA GLUME ŠERIFA NA TERITORIJI DRUGE OPŠTINE I TAKO DIREKTNO KRŠE USTAV CG, KOJI DAJE I GARANTUJE AUTONOMNOST LOKALNIH UPRAVA, TAKO DA BERANSKA POLICIJA NEMA PRAVO BILO KAKVE PREKOMJERNE UPOTREBE I OVLAŠĆENJA NA TERITORIJI DRUGE OPŠTINE. VJERUJEMO DA I KAZNE KOJE SU NAPLATILI TREBA DA SE SLIJU U BUDŽET OPŠTINE PETNJICA ILI ĆE OPET IĆI ZA BERANE KO SVIH OVIH PREDHODNIH GODINA.

BERANSKA POLICIJA BI TREBALA  ZNATI KAKO SE ZAUSTAVLJAJU LICA SA IMUNITETOM. NO TAKO VISOKOŠKOLOVANI SLUŽBENICI PO KUMSKIM  PREPORUKAMA SIGURNO TOGA DANA KAD SE O TOME PREDAVALO NA ČASOVIMA NIJESU BILI U ŠKOLI ALI DIPLOME SU UREDNO DOBILI. VJERUJEMO DA SU ZA DIPLOMSKI RAD IMALI ZA TEMU KAKO MATRETIRATI ISELJAVATI I PRITVARATI ”BOŠNJAKE,, ‘BIHORA, I OSTALIH KRAJEVA SANDŽAKA!!.

BSCG U NEW YORKU TRAŽI OD SVIH INSTITUCIJA DA SE ISPITA OVAJ SLUČAJ I DA SE OBAVIJESTI JAVNOST CG, A OD BOŠNJAČKE STRANKE TRAŽIMO DA PREISPITA KOALICIJU SA DPS, I KONAČNO OTKAZE  POSLUŠNOST OSTACIMA SEDMOG KORPUSA KOJI SU PRISUTNI U VELIKOJ MJERI U DPS.

BSCG U NEW YORKU, ĆE ZA OVAJ SLUČAJ UPOZNATI ZVANIČNIKE STEJT DEPARTMENTA U VAŠINGTONU.

UO-BSCG U NY