AMBASADOR U BRISELU VLADO RADULOVIĆ U POSJETI ZK “BIHOR”

Radulović u ZK BIhor

Novoimenovani aùmbasador Crne Gore u Briselu, Vlado Radulović u pratnji sekretara ambasade, Milene Šofranac posjetili su Zavičajni klub “Bihor” iz Luksemburga.
U uvodnom izlaganju, ambasador Radulović je naglasio da želi nastaviti dobru praksu i saradnju sa svim klubovima koji okupljaju građane sa prostora Crne Gore a žive i rade u Luksemburgu. On je najavio da će se konzularnim dani biti nastavljeni nakon otvaranja počasnog konzulata. Radulović je naglasio da je ambasada otvorena za zaradnju, pomoć pri slanju humanitarnih pošiljki, ulaganju u Crnu Goru itd. Uputio je još jednom poziv za kandidovanje predstavnika iseljenika za članove Savjeta za saradnju sa iseljenicima. Javni poziv će biti objavljen 07. a trajaće do 22. marta 2016. godine.
Predsjednik UO ZK Bihor Esko Halilović je pozdravio novoimenovanog ambasadora i poželio uspješan rad ambasadi. On je istakao spremnost za saradnju ZK Bihor sa ambasadom u istom intezitetu kao i do sada.
Sekretar udruzenja Hamdija Rastoder, iscrpno je upoznao ambasadora sa aktivnostima i istorijatom Zavičanog kluba, posebno je istakao humanitarne akcije koje su organizovane prema zavičaju uz konstataciju da se sa tim aktivnostima nastavlja i dalje.
Novoimenovani počasni konzul u Luksemburgu, Remzija Ćamić je rekao da želi biti most saradnje između drzave Crne Gore , udruženja i građana u Luksemburgu i vlasti Luksemburga.

Sastanak je vodio predsjednik skupštine Kluba, Remzija Hajdarpašić
Nakon zvaničnog dijela susreta, upriličina je zajednička večera i druženje u restoranu vlasnika Safeta Adrovića.
U prijatnoj atmosferi , uz opušten i srdačan razgaovor, razmijenjena su mišljenja, ideje kako unaprijediti pomoć lokalnoj samoupravi, kako se što bolje integrisati u luksemburško društvo i niz drugih tema.
Skupu se priključio i predsjednik opštine Petnjica, Samir Agović, koji je u posjeti dijaspori i festivalu muktikulture u Luksemburgu.
Na kraju večere i druženja, skupu su se obratio Esko Halilović koji je sa velikim zadovoljstvom konstatovao da su ovakva druženja potrebna kako bi kroz razmenu mišljenja unaprijediti saradnju. On je posebno istakao značaj i ulogu Radija Petnjica.
Predsjenik opštine Petnjica Samir Agovic je istakao da je pohvalio saradnju sa dijasporom a posebno je naglasio značaj priznanja koje je opština dobila za originalan način saradnje sa dijasporom. Upoznao je prisutne sa radom i planovima lokalne samouprave za naredni period.
Knjizevnik Braho Adrović je rekao je da je posebno počastvovan i sretan sto je treći put u Zavičajnom klubu i zahvalio se na izuzetnom gostoprimstvu .
Svi prisutni su istakli posebnu zahvalnost osoblju restorana i njenom vlasniku Safetu-Saju Adroviću.

RAIF ADROVIĆ