PRVI TURNIR ŠAHOVSKOG KLUBA BIHOR

šahovski turnir

Novnoosnovani šahovski klub „Bihor“ iz Petnjice je povodom svog osnivanja organizovao prvi turnir u šahu. Na prvom turniru je učestvovalo 26 igrača iz Andrijevice,  Bijelog Polja i Berana. Turnir se igrao na pet minura ( Cuger ) po švajcarskom sistemu, 11 kola. Obezbijeđene su bile i skromne novčane nagrade. Na turniru, gdje je rezultat bio u drugom planu, prvo mjesto je zauzeo Miodrag Knežević, drugo Vladan  Anđić, a treće mjesto je pripalo Arminu Mušoviću. Najbolje plasirani petnjičanin bio je Denis Šabotić koji je zauzeo deveto mjesto.

Nakon završenog turnira, domaćini su priredili prigodan koktel za sve učesnike.

Predsjednik kluba Denis Šabotić se na početku zahvalio svim učesnicima što su se odazvali pozivu, poželio im ugodan boravak u Petnjici kao i dobre i kvalitetne partije na tablama.

Turnir je održan uz veliku pomoć prijatelja iz šahovskg kluba „Gambit“ na čelu sa predsjednikom kluba Željko Obadovićem iz Berana, koji je dao ogromni doprinos i podršku kako prilikom osnivanja kluba u Petnjici tako i za održavanje samog turnira. Čelni ljudi kluba zahvalili i Zitu Muratoviću koji je ustupio svoje prostorije za odigravanje turnira.

Šahovksi klub „Bihor“ nema svoje klubske prostorije, nema ni šahovske rekvizite, ali zahvaljujući prije svega ljubiteljima šaha kako iz Petnjice tako i iz dijaspore, postoje najave da će biti donirane table sa figurama i šahovski satovi.

Šahovski klub „Bihor“ takmičiće se u drugoj ligi Crne Gore, a takođe će uzet učešće i u  Kupu.

Sekretar Almir Ramdedović će u toku sledeće nedjelje izradi članske karte i svi oni koji žele da se učlane i igraju ovu drevnu igru, mogu se njemu obratiti.

D.B.