SEMIN KORAĆ – DžUDISTA KOJI OBEĆAVA

Semin Korać

Semin Korać je rođen 06.marta 2001.godine u Luksemburgu. Njegovi roditelji su doselili u Luksemburg, sada već davnih devedesetih godina.  Semin je po svemu sličan svojim vršnjacima, međutim, pri prvom susretu sa njim, otkrićete da se radi o izuzetnom djetetu i vrsnom sportskom talentu.

Rođen u porodici  Isa i Refike Korać, kao najmalađe dijete, poslije tri ćerke , Semin, ili kako ga od milja u porodici zovu Bato je mogao biti „razmaženo derište“, koji bi čekao servirano, ali nije!

Semin Korać sa klupskim drugovima
Semin Korać

Sa svojih 15 godina,  razmišlja zrelo, miran je, tih, marljiv, dobro vaspitan i izuzetno odgovoran prema svojim zadacima i obavezama.

Od 2009 godine, sa navršenih 8 godina, kada većina njegovih vršnjaka trči za loptom i počinje trenirati fudbal, Semin odlazi prvi put na trening džudoa u džudo-klubu Esch, od tada započinje blistava karijera ovog nadarenog dječaka.

Od prvog treninga, pa do danasnjih dana, Semin nikada nije zakasnio na trening, nikada nije odsustvovao sa treninga , koji se održavaju tri puta nedjeljno. Nikada nije odustao od takmičenja iako se ona, kao i turniri, održavaju u Francuskoj, Belgiji, Njemačkoj i, naravno,  Luksemburgu.

Sve do danas, Semin je ostao vjeran svom klubu Esch, trenira dva puta u sedmici pod nadzorom iskusnog trenera Tom Di Stefano.

Prepoznavši u Seminu veliku nadu u ovom sportu, ljudi iz kluba i nacionalne selekcije Luksemburga odlučuju da Semin od 2013., jednom  sedmično, trenira u  kampu reprezentacije i tako se intezivno usavršava.

Njegovi rezultati su impresivni, prvak je Luksemburga u svojoj kategoriji za 2012, 2013, 2014 i 2015. Do sada je pobijedo na 17 turnira koji se organizuju u zemljama okruženja, a ukupno posjeduje kolekciju od  36 medelja  i pehara.

Njegova odlikovanja imaju posebno mjesto u njegovoj sobi; brižno sortirani svjedoče o uspjehu Semina Koraća iza kojega je naporan rad i duboka predanost sportu kojega voli.
Svako odlikovanje je priča za sebe.
Prošao je put od bijelog do plavog pojasa, po pravilima  LFJ, za pojas se polaze svake dvije godine.

Uporedo sa sportskom karijerom, Semin pohađa 9. razred  Srednje tehničke škole u Eschu,  u kojoj postiže zapažene rezultate; stigne, kao i njegovi vršanjci da odigra i poneku igricu na PS, voli i fudbal i navija za Barselonu.

Razgovarajući sa njim saznao sam da Semin ima životni cilj – da jednoga dana učestvuje na Olimpijskim igrama, na toj najvećoj smotri sportista svijeta.

Ako nastavi kao i dosada, njegov san može postati java, od srca mu želimo da to ostvari.
Semine, sretno!.

(izvor: REVIJA “BIHOR”)

R. ADROVIĆ