ŠIRENJE PREDUZETNIČKOG DUHA KOD NAJMLAĐIH

JUOŠ ‘’Mahmut Adrović” iz Petnjice i koordinatorka za preduzentničko učenje Šerifa Muratović organizuju preduzetničku izložbu učeničkih radova pod sloganom ‘’Kupi, usreći voljenu osobu, usrećićeš i nas”. Ova izložba organizuje se povodom Osmog marta.
Cilj projekta je razvijanje kreativnosti i preuzetničkog duha kod učenika od malih nogu.
Učenici su napravili suvenire i čestitke koje će prodavati i na taj način pokušati da razviju svoj preduzetnički duh i daju mali doprinos školi u vidu novčanih sredstava koje će sakupiti prodavanjem predmeta koje su sami napravili.
‘’ Svi učenici su aktivno učestvovali u nadi da će svojim nježnim ali vrijednim rukama doprinijeti svojoj školi ili obezbijediti ono što oni žele da imaju u njoj. Ovaj projekat realizujemo drugi put, a pokretač ove ideje i nosilac projekta od prošle godine bila je Selveta Ramdedović”, kaže koordinatorka ovog projekta Šerifa Muratović.
Izložba će se održati 8. marta 2016. godine sa početkom u 10 sati u holu škole u Petnjici a učenici pozivaju sve da dođu i kupe njihove radove jer će tako doprinijeti dvostrukoj koristi, obradovaće svoje voljene osobe i daju podstrek mladima da razvijaju preduzetnički duh.

D.R.