BIHORSKI BAJKERI I ZVANIČNO REGISTROVANI

Nevladino udruženje Moto klub ‘’Bihor” iz Petnjice odnedavno i zvanično postoji. Ova družina ljubitelja motora, prirode i rodnog kraja nakon zahtjeva koji su podnijeli, od ministarstva Ministarstvu unutrašnjih poslova dobili su odluku po kojoj njihovo udruženje i zvanično postoji od 26. 02. 2016. godine.  U odluci MUP-a pise da je u Petnjici osnovano udruženje pod nazivom MOTO KLUB ‘’BIHOR”, sa sjedištem u Sandžačkoj ulici bb, a ovlašćeno lice je Isad Muratović.

‘’Bihorski bajkeri” kako su ove momke često nazivali u narodu počeli su se okupljati prošle godine kada je i nastala inicijativa za osnivanje moto kluba. Kako kazu cilj im je da se okupljaju, druže, pomažu, promovišu zdrave stilove života. Udruženje broji oko 15 članova a pozivaju kako mlade tako i starije da im se u budućnosti pridruže i učlane.

Ispred sebe su u svom Statutu postavili ambiciozne ciljeve a neki od njih su da unaprijede I popularizuju motociklizam i biciklizam u Petnjici, da unaprijede i razviju saobraćajnu i tehničku kulturu među mladima. Planiraju i da organizuju kurseve različitih tematika i dovedu stručna lica ali i da promovišu Petnjicu kao turističku destinaciju.
NVU moto klub ‘’Bihor” baviće se i humanitarnim radom i planira da organizuje niz humanitarnih akcija. Obučavaće i edukovati nezaposlena lica kroz niz predavanja, a kao jedan od značajnijih ciljeva ističu borbu protiv bolesti zavisnosti(narkomanije, alkoholizma, nikotinske zavisnosti, kockanja i ostalih zavisnosti).

Djelatnosti ovog kluba u narednom periodu su raznolike pa tako planiraju da unaprijede bavljenje motokcilističkim i biciklističkim sportom u Petnjici, planiraju formirati svoj kafe klub u kojem će se okupljati i družiti članovi ovog kluba. Organizovaće izlete, ekspedicije, takmičenja, susrete , izložbe. Plan za 2016. godinu je da se održi jedna moto trka i izlozba motora. Planiraju i da urede i prilagode modernim navigacionim sistemima bihorske staze koje će biti namijenjene kros bajkerima.  Zaštita životne sredine i divljači takođe su neke od aktivnosti koje će sprovoditi. Štitiće i najugroženije članove zajednicepa planiraju niz humanitarnih aktivnosti namijenjenih licima sa invaliditetom, starim licima, djeci bez roditeljskog staranja, licima u stanju socijalne potrebe kao i licima nesposobnim za rad. Poseban akcenat stavljaju na saradnju sa dijsaporom, drugim moto klubovima, društvenom zajednicom lokalnim i državnim institucijama, a trudiće se da uspostave međunarodnu saradnju.
Ovo su samo neke od djelatnosti kojima se planiraju baviti a nama preostaje da poželimo sreću momcima i da daleko ponesu glas o Bihoru.