IZGRADNJA NOVE ZGRADE OPŠTINE: NAREDNE SEDMICE RUŠENJE STARE ŠKOLE, POZIV ZA SVE NEZAPOSLENE DA RADE NA GRADILIŠTU

Stara zgrada O.Š. Mahmut Adrović u Petnjici odbrojava svoje poslednje dane. Nakon obilaska terena i razgovora predsjednik opštine Samir Agović i  Mirko Bjeković, vlasnik građevinske firme „Tehnogradnja“ koja će graditi novu zgradu za potrebe Opštine Petnjica, su se saglasili da su sve pripremne radnje završene i da može da se pristupi rušenju stare zgrade OŠ “Mahmut Adrović” u Petnjici.

Već tokom naredne sedmice se očekuje formiranje gradilišta i rušenje stare zgrade a sve u u zavisnosti od vremenskih uslova. Rok za izgradnju nove zgrade za potrebe opštine je 365 dana.

„Ono što je važno i što nama pričinjava zadovoljstvo jeste to da se radi o respektivnoj kompaniji koja je već duži niz godina prisutna na crnogorskom tržištu kada je u pitanju građevinarstvo i sa tog aspeka smo zadovoljni. Zadovoljni smo izborom izvođača radova. U prilog našoj priči ide nam na ruku i to što je isti izvođač radio zgradu u Mojkovcu i od kolega iz tog grada smo dobili sve pohvale i pozitivne kritike“, kaže Samir Agović.
Predsjednik opštine kaže da je ovo ujedno prilika i za sve mještane opštine koji budu zainteresovani da rade, jer će firma iz Pljevalja zapošljavati domicilno stanovništvo, kao i mogućnost za zaradu onih koji imaju sobe za izdavanje i kamione za prevoz.

„Očekujem dobru priču, priču u kojoj će naši građani imati višestruke efekte, tako da je ono što smo najavljivali izvjesno i samo je pitanje dana kada ćemo počet sa realizaciom“, zaključio je Agović.

ISTORIJA ŠKOLE

Prvi sprat zgrade je podignut davne 1935. godine. Nadogradnja drugog sprata je izvršena .urađena 1947 godine, a poslednji čas u ovoj zgradi je održan 90-tih godina prošlog vijeka. Kratak vremenski period je poslužila i za smještaj izbjeglica sa ratom obuhvaćenih područja. Od tada pa do danas zgrada čeka svoju namjenu.

DENIS BOŽOVIĆ