BIHORCI U LUKSEMBURGU PREUZELI FK „UNION 05 KAYL-Tétange”

Mersudin Mita Ličina (desno) i Rahim Kero Škrijelj

Od 29. januara ove godine, dvojica fudbalskih zaljubljenika porijeklom iz Bihora Mita Ličina i Kero Škrijelj, koji su, i sami igrajući, prošli mnoge fudbaske klubove u Luksemburgu – preuzeli su upravu nad FKUnion 05 KaylTétange

Predsjednik kluba će bito Mita Ličina, a potpredsjednik Kero Škrijelj. Upravni odbor, ili, kako oni zovu, comitet kluba, čini će 21 član, od toga će biti devet članova doseljenika iz Bihora i jedan iz Rožaja:
Hasim Skenderović, Safet Ličina, Rešad Šabotić, Šaip Agović, Sabahudin Ličina, Eldad Ramdedović, Edin Šabotić iz Bihora i Rifat Murić iz Rožaja.
Ideja za preuzimanje kluba javila se još poodavno, a sve s namjerom da se što više ljudi sa prostora Bihora i Crne Gore uključi u aktivnosti kluba i da se tako veliki broj omladine uključi u sport, što je bitan uslov kvalitetnoj integraciji u moderno luksemburško društvo.
Njih dvojica će raditi na stvaranju fudbalerskog potencijala u samom klubu i strogo voditi računa da se ističe kvalitet, kao osnovni uslov za dobre sportske rezultate.
Što se tiče mladih fudbalera Ličina ističe posebno 13-godišnjeg Denisa Ličinu i 18-godišnjeg Alena Š. Agovića, te Adnan S. Jašarović i vjeruje da će oni izrasti u vrsne fudbalere koji će biti primijećeni i van granica Luksemburga.

Trenutno se takmiče u  Drugoj luksemburškoj ligi.
Inače, ovaj klub je sastavljen od igrača velikog broja nacionalnosti, a neki od njih su i djeca doseljenika iz Crne Gore i Sandžaka i drugih ex – YU prostora.
      FK „Petnjica“ iz Petnjice je već gostovao ovom klubu i tada su se Petnjičani vratili u zavičaj poraženi sa 4 : 1.
Prvu utakmicu, ovaj klub, pod vođstvom nove uprave, igrao je 21. februara i to u gostima, sa ekipom FK „Remiš“ i riješio sa rezultatom 3 : 1 u svoju korist.
Veliki uspjeh na samom početku proljećne sezone!
Važno je napomenuti da trenersku ulogu kluba obavlja Nedžib Selimović, porijeklom iz Novog Pazara.
Uz ovaj klub, ova dvojica entuzijasta, preuzeli su i važne obaveze, a prije svega finansiranje kluba.
Valja napomenuti da je u zadnjih nekoliko godina ZK “Bihor”, zahvaljujući posredstvu i zalaganju Mite Ličine imao izuzetne odnose, te koristio njihov stadion za svoj tradicionalni festival “Prvomajski susreti dijaspore
Nadamo se da će takvi odnosi ostati i u budućnosti.

F.S.