SABRIJA RAMDEDOVIĆ: PLAĆAM POREZE I TRAŽIM DA OPŠTINA I DRŽAVA ZAŠTITE MOJU IMOVINU

Sabrija Ramdedović iz sela Lagatore, doživio je nedavno neprijatnost  kada je na svom imanju koje je udaljeno oko 300 metara od porodične kuće vidio da je ono poplavljeno nakon obilnih kiša ali i novih okolnosti na imanju.

Znajući da se nedaleko  nalazi potok koji se nikada nije izlivao otišao je da obiđe imanje. Ostao je zatečen jer shvatio da je, kako kaže on, neko posadio vrbe. On tvrdi da je to radio komšija Ćamil Ramdedović.

“Vrbe su zasađene daleko o međe koja je nekada tu bila, tako da je potok sada totalno devastiran i prilikom bilo kojih većih padavina voda će se izlivati i uništavati moje imanje koje se graniči sa potokom. Ovo nikad ovako bilo nije, ovuda je bio i potok i put a sada je usled ljudskog faktora dovedeno do toga da mjesta nema ni za potok. Kako može javni put kojim su nekada bio širine i preko dva metra svesti se na svega na nekim mjestima pola metra”, kazao je Sabrija.

Sabrija je posebno ogorčen na nadležne u lokalnoj samoupravi, mjesnoj zajednici i sekretarijatima, koji ga kako kaže on “samo šalju sa jedne adrese na drugu”. Sabrija se prvo pismom obratio Opštini Petnjica, odakle je dobio odgovor od potpredsjednika Muslije Kalića da oni nisu nadležni za to. Nakon toga obratio se i nadležnima u MZ Lagatore tražeći da ispred sela izadju ljudi i daju mišljenje o ovom slučaju. Nakon sto je dobio odgovor od predsjednika MZ Lagatore Remzije Latića da za to treba da se obrati komunalnom inspektoru, to je i učinio, ali je dobio odgovor da u naredna tri dana komunalni inspektor iz Andrijevice koji je zadužen za Petnjicu ne može doći.
Sabrija koji živi i radi u Luksemburgu kaže da je ostavljen ,,na milost i nemilost”, jer mora da se vrati zbog obaveza u Luksemburg a ne može da zaštiti svoju imovinu.

,,Plaćam porez opštini redovno i državi i tražim da neko zaštiti moju imovinu dok boravim u Luksemburgu”, zaključuje on.

Dino Račić