NOVI KONKURS ZA NAJBOLJU PRIČU INSPIRISANU BIHOROM

Festival priče Zavičajne staze – Bihor 2016 raspisao je konkurs za priču inspirisanu BIHOROM.  Cilj konkursa je podsticanje i promocija autora koji savremenim rukopisom mogu ući u krug spisateljskih sljedbenika Ćamila Sijarića, Ismeta Rebronje i drugih književnih velikana sa ovog prostora.

Književna nagrada Zavičajne staze – Bihor 2016 – dodjeljuje se za: neobjavljenu priču inspirisanu BIHOROM.
Konkurs je otvoren do 21. maja 2016. godine. Rezultati će biti objavljeni u medijima, a nagrade dodijeljene na završnici Festivala priče Zavičajne staze – Bihor 2016, u terminu od 2. do 8. avgusta 2016. godine u Petnjici.

Prispjele rukopise ocjenjuje žiri u sastavu: Mehmed Đedović, Jovan Nikolaidis, Zehnija Bulić.
Tri najuspjelije priče po ocjeni žirija, biće nagrađene plaketom Festivala i novčanim iznosom od: I – 400 eura, II – 300 eura, III – 200 eura.

Nagrađeni i odabrani radovi biće štampani u zborniku Festivala.

Autori nagrađenih i odabranih rukopisa, samim učešćem pristaju da ustupe prava na objavljivanje njihovih priča u zborniku Festivala.

Konkurs je anoniman. Priče se šalju u četiri primjerka, pod šifrom. Šifra treba biti ispisana na poleđini omotnice u kojoj se priča šalje, kao i na prvoj stranici priče.
U istu pošiljku treba ubaciti poseban koverat označen šifrom, sa zapečaćenim podacima o autoru: ime i prezime, adresa, broj telefona, email adresa.

Organizator Festivala priče Zavičajne staze – Bihor 2016
NVO Centar za kulturu „Bihor“, Petnjica
Email: [email protected] Kontakt telefon/fax: +382(0)51 238 – 261, 069 061 003
Radovi se šalju na adresu: Centar za seoski razvoj Petnjica, 84312, Petnjica, Crna Gora
sa naznakom: Za Festival priče Zavičajne staze – Bihor 2016.