LIJEPO VRIJEME ĆE NAM “ISKIHATI” U MARTU I APRILU

Sedamnaesti februar donio je u Petnjicu neuobičajeno lijep i sunčan dan a temperatura je u 14 sati dostigla nevjerovatnih 18 stepeni. Lijepo vrijeme izmamilo je mališane na ulicu ali i one starije koji s čuđenjem gledaju u nebo i pitaju se gdje li je nestala zima koju oni pamte koja je donosila snijeg i po metar.

Stari dedo Šefko, koji  je došao na pregled doktoru, kaže da za svojih  85 godina ne pamti ovako toplo vrijeme u februaru.

,, Boga mi, ranije zima bi ti pocela s kraja novembra, pao bi snijeg i ne bi se micao do marta. Ovo se danas ne zna ni kad je ljeto ni kad je zima. No, bojim se ,,iskihaće” nam ovo u martu i aprilu”, zaključuje on.
Toplo vrijeme ovih dana u Crnoj Gori uslovljeno je toplotnim talasom koji dolazi sa sjevera Afrike a metereolozi do kraja sedmice predvidjaju promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i uglavnom suvo vrijeme koje nas očekuje do nedjelje, a povećane oblačnosti i najviše izgleda za povremeno slabu kišu biće tokom četvrtka, a na sjeveru ponegdje i u subotu.

Vjetar slab do umjeren, u srijedu i četvrtak na sjeveru povremeno i pojačan, južni i istočni, od petka poslijepodne uglavnom zapadnih smjerova.Temperatura vazduha postepeno u padu, u nedjelju u blagom porastu.