AGOVIĆ: USKORO KUĆA ŠUMSKIH PLODOVA U PETNJICI

Predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović je za Radio Petnjica rekao da su za vodovod građani su uložili oko 70.000 eura a opština i država preko 100.000 eura. On je rako da je to saopštio ministru poljoprivrede Petru Ivanoviću koji je konstatovao da u Crnoj Gori nema primjera da su građani toliko aktivni i da je to nešto što će za njega biti dodatni motiv da se bori za ovaj vodovod kako bi se on što prije završio.
“Vjerujem da će u ovoj godini biti veća podrška za ovaj vodovod s obzirom na to da je u toku planiranje budžeta u okviru njihovog ministarstva i nadam se da će kroz taj plan Petnjica odnosno ovaj vodovod biti vrijedan pažnje i da će ministar sa svojim saradnicima dodatno uložiti napore da novčana sredstva budu veća nego što su bila u prošloj godini za ovaj vodovod”, rekao je Agović.
Pored ovog vodovoda razgovaralo se i na temu o otvaranju i osnivanju “Kuće šumskih podova” što podrazumijeva prikupljanje i sabiranje svih šumskih polodova ali ujedno i edukaciju ljudi kako i na koji način se može najbolje raditi na tom prikupljanju.
“To je projekat o kojem treba da razmišljamo to je inicijativa sada je na nama i na ministarstvu da zajedno osmislimo kako i na koji način možemo realizovat ovu izuzetnu inicijativu. Prije svega građani će imati veliku korist kada će imati mogućnost da se sve to što oni saberu i prikupe na području naših planina mogu da realizuju preko ove kuće šumskih polodova. Tu se misli na pečurke, ljekobilje, na sve ono što je vrlo skupo na tržištu. Problem u ovom trenutku je to što nemamo objekat, nemamo lokaciju i o svemu tome moramo razmišljati gdje i na koji način da to uradimo . Postoji jedna lokacija u Trpezima gdje je nekada bila prodavnica, bivša prodavnica “Zemljoradničke zadruge Petnjica” i čini mi se da bi to bilo najbolje rješenje”, mišljenja je Agović.
Pored inicijative za otvaranje “Kuće šumskih polodva” od ministarstva je traženo da se otvori i veterinarska stanica u Petnjici kako bi naši stočari lakše liječili stoku.
“Ubijeđen sam da ćemo iznaći neko rješenje da se formira ova stanica u Petnjici jer je to više nego interes svih naših poljoprivrednih proizvođača “, kaže Agović.

Emir Muratović