SUSRET UDRUŽENJA OSOBA SA INVALIDITETOM IZ PETNJICE I ROŽAJA

Juče je “Udruženje lica sa invaliditetom” iz Petnjice ugostilo predstavnike udruženja paraplegičara iz Rožaja sa ciljem da kroz druženje pokušaju da dođu do saznjana šta je najneophodnije kao pomoć osobama sa invaliditetom u opštini Petnjica. U prijateljskoj atmosferi, kojoj je prisustvovao i opštine Samir Agović, dogovorili su saradnju na nekim od projekata, kao štoku je kurs za računare, kurs stranih jezika. Predsjednik Agović je obećao da će obezbijediti radne prostorije za potrebe udruženja u Petnjici čim budu imali mogućnost za to.

“Namjera ove posjete je da obuhvatimo sve grupe osoba sa invaliditetom i da pokušamo da pomognemo. Cilji svih osoba sa invaliditetom je da funkcionišu sami i da ne mole nikoga za pomoć. Ono što je najbitnije jeste da ti ljudi funkcionišu kroz društvo a sa druge strane da se edukuju“, izjavio je Jasmin Nukić predsjednik udruženja paraplegičara iz Rožaja. Predsjednik opštine Samir Agović je izrazio spremnost da pomogne i naglasio da će i budžetom predvidjeti određena sredstva udruženju osoba sa invaliditetom.

„Najveći problem je pristupačnost, i sve će se raditi da se omogući osobama sa invaliditetom da imaju pristupačnost svim objektima. Opština je poslala upozorenje svim javnim ustanovama na području opštine da izgradi prilazne rampe. Za svaki vid pomoći, opština je na usluzi i uvijek je spremna da pomogne i učini sve kako bi pomogli osobama sa invaliditetom i da se oni ni jednog trenutka ne osjećaju diskriminisanim i da su različiti od nas“, istakao je Agović.
„Prije svega da se zahvalim gostima što su došli u posjetu i hvala predsjedniku opštine što je uvijek spremam da pomogne i pomaže shodno svojim mogućnostima. Nama ja svaki vid i oblik pomoći dobro došao“, izjavio je predsjednik udruženja „Lica sa invaliditetom“ Petnjica Denis Ramdedović.

D.B.