PROMOCIJA POEZIJE SAFETA HADROVIĆA VRBIČKOG U PODGORICI

Safet Hadrovic

U organizaciji NVO ,,Centar za kulturu Bihor” večeras će u 19 sati u multimedijalnoj sali KIC-a Budo Tomović biti promovisana knjiga poezije ,,Bolest trava zavičajnih” Safeta Hadrovića Vrbičkog koju je priredila prof. dr Zorica Radulović.
Na promociji će govoriti: prof. dr Zorica Radulović, književnik Balša Brković, urednik Mirsad Rastoder  autor knjige Safet Hadrović Vrbički i mladi govornici poezije.
Na promociji ce posjetioci moći da se upoznaju sa četrdesetogodišnjim poetskim opusom Vrbičkog koji pored poezije pise i prozu, eseje, putopise i književnu kritiku. Autor je preko 20 književnih djela, učestvovao je na mnogim književnim smotrama širom svijeta od kojih posebno treba izdvojiti Drugi Svjetski kongres pjesnik u Teheranu 2011. godine i dobitnik je  mnogih nagrada. Zastupljen je u školskim udžbenicima a pjesme su mu prevođene na desetine jezika, između ostalih i na persijski.
Ovo je prva knjiga Vrbičkog koju je NVO ,,Centar za kulturu Bihor” izdao i ova je organizacija prva iz Petnjice objavila neku njegovu knjigu.

D.R.