KRIVOKAPIĆ U NJOJORKU: NAJTEŽE JE ŽIVJETI I STVARATI DALEKO OD SVOJE ZEMLJE

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić rzgovarao je danas u Njujorku sa predstavnicima Bošnjačkog saveza Crne Gore.

“Tokom susreta predsjednika Krivokapića sa delegacijom Bošnjačkog saveza Crne Gore u Njujorku, koju je predvodio predsjednik BSCGNY Esad Rastoder, i našom dijasporom razgovarano je o modelima i konkretnim aktivnostima koje trebaju na bolji način povezati Crnu Goru sa svojim građanima u svijetu, posebno u SAD”, navodi se iz kabineta Krivokapića.

Predsjednik Skupštine Crne Gore je istakao da male države kao što je Crna Gora moraju imati posebnu odgovornost i brigu o svojoj dijaspori.

“Najteže je živjeti i stvarati daleko od svoje zemlje, jer to znači odricanje od porodičnog života koji je veoma važan dio našeg bića i kulture. Naši građani rasuti po svijetu su uvijek u prelomnim momentima za našu domovinu, bili sa njom iz ljubavi – ma koliko daleko bili od nje. To je svima nama na ponos, ali i obaveza da učinimo više i bolje kako bismo kroz zajedništvo crpili snagu za nove izazove”, poručio je Krivokapić.

Rastoder je u ime BSCGNY Krivokapiću uručio Plaketu za pruženu pomoć i podršku u realizaciji programa ovog udruženja.

Sagovornici su razgovarali o konkretnim pitanjima od značaja za našu dijasporu u SAD, sa posebnim akcentom na institucionalizaciju odnosa Crne Gore sa njenim iseljenicima. Takođe razgovarano je o problemu iseljavanja naših gradjana sa sjevera, kao i o kreiranju uslova za potencijalne razvojne i investicione projekte naše dijaspore u Crnoj Gori.

portal Vijesti