GODIŠNJA SKUPŠTINA ZK „BIHOR“ LUKSEMBURG

U gradu Ešu (Esch-sur-Alzette) 31. januara ove godine održana je redovna Godišnja generalna i izborna skupština ZK „Bihor“ Luksemburg.

Skupštinu na kojoj je prisustvovao veliki broj članova ovog, jednog od najorganizovanijih udruženja u Evropi, čiji članovi dolaze mahom sa sjevera Crne Gore, otvorio je dosadašnji predsjednik Skupštine udruženja Sabit Šabotić, koji je prisutne upoznao sa dnevnim redom i poželio uspješan rad Skupštine.
Dosadašnji predsjednik UO udruženja – Remzija Hajdarpašić govorio je o aktivnostima udruženja u prethodnoj godini kada se on nalazio na čelu, te pročitao dug spisak donacija koje su upućene u pravcu Crne Gore, napominjući da u klubu ne postoje klanovi i da je to još uvijek udruženje koje krasi sloga i razumijevanje.


„Zahvaljujući takvom odnosu članova i dobrim međuljudskim odnosima postignuti su rezultati koji udruženju služe za ponos, a drugima za primjer kako se i na kojim osnovama trebaju graditi dobri temelji za kvalitetan rad udruženja“ – rekao je Remzija Hajdarpašić.
Prisutnima se obratio i blagajnik udruženja Sadat Ramdedović koji je, između osdtalog, rekao:
„Iako smo veliki broj donacija uputili u pravcu naše domovine Crne Gore, finansijska slika udruženja je vrlo ohrabrujuća, jer – ovo više i nije udruženje već ogromna mašina koju valja znati pratiti i skojom valja znati upravljati. Posao blagajnika, u jednom ovakvom udruženju, nije nimalo lak i traži puni angažman. Zato, članovima UO udruženja i svima onima koji se nesebično žrtviju za uspjeh – čestaitam od srca i želim da i dalje nastave sa uspješnim radom“.
Predsjednik finansijske komisije koji će tu dužnost obnašati i u narednoj godini Harun Halilović rekao je kako je finansijsko poslovanje kluba bilo apsolutno transparentno i da u tom smislu nije bilo propusta, te da su se na nedavno održanom sastanku svi rezultati finansijskog poslovanja pokazali apsolutno tačnim.
Naredna tačka dnevnog reda bilo je glasanje za nove članove UO i funkcije koje proizilaze iz statuta udruženja.
Poslije izvršenog glasanja komisija za provodjenje izbornog procesa izvrsila je prebrojavanje i izašla sa rezultatima koji su govorili koji su to novi članov koji su dobili dovoljan broj glasova da bi činili UO ZK „Bihor“ u ovoj godini, a to su:
Esko Halilović, Edin Latić, Sabit Šabotić, Hamdija Rastoder, Suka Kijamet, Alija Skenderović, Tufo Čivović, Elvis Duraković, Ernad Pera Muhović, Vehbo Alilović, Mustafa Muhović, Hamid Rastoder, Sanel Škrijelj , Nuradin Nino Muhović i Remzija Hajdarpašić po funkciji.
Za predsjednika UO izabran je dipl. inžinjer agronomije Esko Halilović, za blagajnika Sabit Šabotić, za predsjednika Skupštine dipl. mašinski inžinjer Remzija Hajdarpašić, za predsjednika Savjeta Suka Kijamet, sekretar će i u ovoj godini ostati Hamdija Rastoder, a finansijsku komisiju činiće:
Predsjednik – Harun Halilović i članovi Sadat Ramdedović i Ernad Šabotić.
Na samom kraju rada Skupštine prisutnima se obratio i novoizabrani predsjednik UO Esko Halilović, koji se srdačno zahvalio biračima na povjerenju i naglasio:
– Ono što je temelj udruženja ZK „Bihor“ to je sloga članstva, požrtvovan rad i povjerenje jednih u druge. Trudit ću se da tako i ostane i boriti, koliko bude u mojoj moći, da rezultati aktivnosti kluba budu još bolji. Mi to možemo! – rekao je na kraju Halilović.
ZK „BIHOR“ sa novim Upravnim odborom ulazi u sedmu godinu svoga rada, a članovi UO, kao i nosioci drugih funkciju svjesni su kakva ih odgovornost očekuje.