RASPJEVANA DIJASPORA: NOĆ KOJA SE NE ZABORAVLJA

Kada se dvije hiljade kilometara daleko od svoga kraja nađu zavičajci i njihovi prijatelji, i kada je veličanstven povod kao što je to bilo sinoć, onda se veselje protegne do duboko u noć. Tako je to bilo sinoć u prostorijama ZK „Bihor“ u gradu Rumelanžu u Luksemburgu, gdje je priređeno veče koje će se teško potisnuti iz sjećanja.

Naime, član ovog udruženja Rasim Memišahović koji dolazi iz Banatskog Brestovca u okolini Pančeva u Srbiji, a čiji korijeni sežu iz okoline Prijepolja – promovisao je svoj prvi CD-album „Kapija“
Veliki broj članova i simpatizera ZK „Bihor“, njegovih kolega i prijatelja iz Luksemburga, odazvao se na ovaj svečani čin koji, u životu pjevača, zauzima posebnoo mjesto.
Ovo muzičko veče – otvorio je sekretar udruženja Hamdija Rastoder koji je naglasio kako je Rasim Memišahović bio i ostao aktivan član udruženja i zahvalio mu se što je za svoju prvu promociju odabrao prostorije našeg udruženja.
Između ostalih, na CD-u se nalazi i pjesma Bihorka koja je pjevana u više navrata uz salvu oduševljenja prisutnih.
Pošto je ovaj, u Luksemburgu i okolini Pančeva odakle dolazi, vrlo poznat pjevač, koji je na drugom takmičenju „Budi zvijezda Luksemburga“ osvojio prvo mjesto – otpjevao pjesme sa svoga albuma – krenula je revija pjevača: Endži Kočan, Senad Škrijelj, Salen Latić, Ekrem Omerović, Selmo Skenderović, Ćemal Šabotić, Sead Muslić, Ernad Šabotić. Mikrofoni je išao od ruke do ruke, a onda su pjevali svi. A sve to pratio poznati „Amir-bend“ Amira Ćatića koji je i autor muzike, tekstova i aražmana pjesama prvog CD-albuma „Kapija“ Rasima Memišahovića.
Nije bilo stola iza kojega nije orila pjesma!
Veseli i razdragani uđosmo duboko u noć. Noć koju je teško zaboraviti.
Dabogda da se ponovi!

R.A.