REGISTARSKE OZNAKE ZA PETNJICU I GUSINJE

Građani Petnjice i Gusinja od danas svoja prava i obaveze iz oblasti upravno-unutrašnjih poslova mogu ostvarivati na posebnim šalterima, otvorenim u Područnoj jedinici Berane i Filijali Plav, saopštavaju iz MUP-a. Navode da je to bilo neophodno uspostaviti, pošto su od danas, u Centralnom registru stanovništva (CRS), oni prepoznati kao građani posebnih opština.

Na ovim šalterima primaće se zahtjevi za izdavanje ličnih dokumentata, rješavaće se građanska stanja, boravak stranaca, i imaće funkciju mini filijala za upravne unutrašnje poslove.

“Prepoznavanjem građana ove dvije opštine u CRS-u počinje se i sa izdavanjem posebnih registarskih oznaka za motorna vozila, koje će imati skraćenicu PT za Petnjicu, odnosno GS za Gusinje”, navodi se u saopštenju.

Otvoreni šalteri za Petnjičane i Gusinjane opsluživaće građane ovih opština do trajnog rješenja, odnosno završetka radova na adaptaciji objekata namijenjenih za ovu svrhu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je prošle godine započelo projekat adaptacije Filijale Petnjica i za tu svrhu iz budžeta izdvojilo oko 90.000 eura. Radovi na adaptaciji ovog objekta su u završnoj fazi, i očekivanja su da ova Filijala uskoro počne sa radom, dok je projekat adaptacije Filijale Gusinje planiran budžetom za ovu godinu.