KONVENCIJA SOCIJALDEMOKRATA PETNJICE: PODRŠKA SOCIJALDEMOKRATAMA CRNE GORE SVE VIŠE RASTE

Na juče održanoj izbornoj Konvenciji Socijaldemokrata Petnjice, kojoj je prisustvovalo 91 delegata, na kojoj je izabrano 25 delegata za Kongres i šest kandidata za Glavni odbor, predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Ivan Brajović je kazao da su Socijaldemokrate pokazale svoju političku snagu izgradivši zavidnu i ozbiljnu partijsku infrastrukturu za kratak vremenski period, čime smo stavili do znanja da podrška SD-u sve više raste.
”Predvođeni stručnim, ozbiljnim i posvećenim ljudima koji razumiju i žive socijaldemokratiju u pravom smislu, imamo sve preduslove da budemo oni koji će doprinijeti ekonomskom i privrednom razvoju naše države, njenoj evropeizaciji i modernizaciji. Sa velikim zadovoljstvom ističem da se broj socijaldemokrata u Petnjici, ali u ostalim opštinama svakodnevno povećava, što znači da su nas građani prepoznali kao one koji su na pravi način obnovili ideju socijaldemokratije, bez ispraznih demagoških fraza i ”političkog prenemaganja”, istakao je Brajović.
Brajović je dodao da nakon dobijanja pozivnice za NATO Crna Gora treba da se okupi oko ideje dinamičnog ekonomskog razvoja, što je treći veliki korak koji Socijaldmeokrate Crne Gore nude svojim građanima.
”I u PetnjIci računamo na podršku onih koji u Socijaldemokratama vide saradnika na putu reformi i progresa. Duboko vjerujem da će Socijaldemokrate Petnjice djelovati u duhu SD politike, kao partije moderne ljevice. Oni koji prihvataju našu državotvornu politiku, i koji žele da rade u nacionalnom i državnom interesu, u nama imaju saveznika“, kazao je Brajović u obraćanju delegatima
Osim predsjednika Ivana Brajovića, izbornoj Konvenciji prisustvovali su i funkcioneri SD-a, Damir Šehović, Đorđe Suhih, Marija Blagojević i Danilo Orlandić.
Izabrani delegati za Kongres su: Tabo Agović, Anis Adrović, Asad Adrović, Esad Adrović, Sadat Adrović, Himo Adrović, Denis Ajdarpašić, Irfan Ajdarpašić, Isljam Ćeman, Arslan Korać, Isad Mehović, Emin Muratović, Ermin Novalić, Vejsel Osmanović, Arnes Latić, Refik Latić, Edina Škrijelj, Zeid Škrijelj, Mersudin Rastoder, Isad Tiganj, Anis Skenderović, Sead Korać, Aldin Zverotić, Ferid Rastoder i Haris Ćeman; a kandidati za Glavni odbor: Safet Korać, Hajriz Adrović, Sadat Adrović, Zeid Škrijelj, Edina Škrijelj i Irfan Ajdarpašić.