HUMANITARNA AKCIJA RADIJA PETNJICA: URUČENI ŠPORETI ZA SAMOHRANE MAJKE

Samohranim majkama, koje su dobile na korišćenje stanove u zgradi Solidarnosti danas su uručena četiri šporeta kupljeni novcem dobijenim iz humanitarne akcije koju je pokrenula Radio Petnjica. Dino Račić, urednik jutarnjeg programa i Denis Božović, tehnički urednik Radija Petnjica su uručili pomoć samohranim majkama kako bi se što prije uselile u stanove koji, osim opremljenog kupatila, ne posjeduju nijedan drugi kućni element. Iako zahvalne zbog stana, samohrane majke zbog lošeg materijalnog stanja nijesu bile u stanju da se usele u stanove, jer nemaju novca za opremanje. U akciji Radija Petnjica sakupljeno je 705 eura.
Razgovarajući sa samohranim majkama, napravili smo listu prioriteta, a na prvom mjestu bio je šporet koje smo kupili kod prijatelja radija u salonu bijele tehnike Elektron u Beranama. Elektron je odobrio popust tako da je šporet Alfa plam koštao 169 eura. Ukupna vrijednost četiri šporeta bila je 676 eura a za preostali novac (34 eura) kupljeni su novogodišnji pokloni za djecu samohranih majki.
Inicijator akcije, urednik jutarnjeg programa Dino Račić,  se zahvalio donatorima koji su pokazali veliko srce, a posebno mladom Duroviću, i njegovoj porodici koji su donirali 520 eura za ovu akciju, Mirsadu Muratoviću, Opštini Petnjica i svima ostalima koji su dali doprinos da mališani uđu u Novu godinu u tople domove.