Humanitarna akcija Radija Petnjica

Radio Petnjica poziva sve ljude dobre volje da se pridruže i učestvuju u humanitarnoj akciji koju je pokrenuo „Radio Petnjica“ u kojoj želimo pomoći osobama koji su dobili na korišćenje stanove u novoj zgradi solidarnosti u cilju stvaranja elementarnih uslova za njihov život.

Nakon što su osobe dobile na korišćenje stanove, susreli su se sa problemom nemogućnošću opremanja stanova zbog lošeg materijalnog stanja, a samim tim nisu u mogućnosti da se usele u stanove. U stanovima, pored opremeljenog kupatila, nema drugih elemenata kao što su kreveti, šporeti, kuhinje…

Radio Petnjica je pokrenuo akciju donacija novca, ili svega onog što može koristiti kako bi se osobe što prije uselile u svoje stanove koje su dobili na korišćenje.

Prvi humani ljudi koji su se odazvali našoj akciji jesu članovi Bošnjačke Demokratske Zajdenice u Petnjici na čelu sa predsjednikom Almirom Muratovićem i Centar za humanitarni rad „HAJRAT“ iz Petnjice, koji su donirali namirnice i odjeću za četiri samohrane majke. Uručujući donaciju u prostorijama Radija Petnjica, Almir Muratović je izjavio „Da pozdravaljaju humanitarni potez Radija Petnjica i da su se oni rado odazvali, i da se neće zaustaviti na ovome“ zaključio je Almir iznoseći iz svog vozila brašno, ulje, tjesteninu, šećer, deteržent, meso, odjeću, obuću, igračke.

Prepoznavši probleme ovih porodica, u prostorijama radija dolaze i građani da uplate novac i time učine mali korak za rešavanje ovog velikog problema. Svi koji zele pomoci mogu to uraditi u prostorijama Radija Petnjica svakog radnog dana od 8-16h.