ŠEHOVIĆ: Obezbijediti sredstva za područne jedinice Uprave za nekretnine i Fonda zdravstva u Petnjici i Gusinju

Poslanik Socijaldemokrata Crne Gore Damir Šehović, predao je danas u skupštinsku proceduru amandmane na Predlog Zakona o budžetu za 2016. godinu, kojim traži povećanje sredstava koja pripadaju Upravi za nekretnine i Fondu za zdravstveno osiguranje za po 50 hiljada eura, kako bi se na taj način stvorile pretpostavke za otvaranje područnih jedinica ovih institucija u Gusinju i Petnjici.

Usvajanjem amandmana se stvaraju finansijske pretpostavke da Uprava za nekretnine i Fond za zdravstveno osiguranje otvore područne jedinice u novoosnovanim opštinama Gusinju i Petnjici odmah početkom naredne godine, što će mještanima ovih područjaznačajno olakšati normalno funkcionisanje.Ovo iz razloga što će se otvaranjem područnih jedinica početkom 2016. godine ta vrsta usluge koju pružaju ove institucijepribližiti građanima, pa neće morati da istu obavljaju u okolnim opštinama i time sebe nepotrebno izlažu troškovima.

Gusinjani i Petnjičani se nijesu zalagale za samostalnu opštinu da bi one to bile na papiru, nego da bi stanovnici tih opština imali konkretne benefite od toga što bi neposredno u tim opštinama mogli da obavljaju sve one poslovena koje svi ostali građani u drugim opštinama u Crnoj Gori imaju pravo. Amandmanom se upravo to omogućava, zbog čega očekujemo da će biti usvojen.

 

Medijski tim Socijaldemokrata Crne Gore