Suze radosnice u Petnjici: Dodijeljeni stanovi u zgradi Solidarnosti

Danas je u Petnjici otvorena zgrada Solidarnosti, u prisustvu ministarke rada i socijalnog staranja Zorice Kovačević, direktora Zavoda sa socijalno staranje iz Berana, Plava i Bijelog Polja, direktorke doma zdravlja iz Berana, Zgrada je izgrađena sredstvima Ministarstva rada i socijalnog staranja, dok je lokalna samouprava obezbijedila zemljište i omogućila je da objekat oslobodi svih komunalija. Pozdravnu riječ u ime lokalne uprave je uputio predsjednik opštine Samir Agović, koji se zahvalio prisutnim gostima i koji na taj način pomažu da zajedno promovišu društvenu brigu o socijalno ugreženom kategoriji stanovništva.

IMG_4581„Dragi građani, čestitam vam i želim da koristite ove stanove u dobru, zdravlju i da vam svaki naredni dan bude veseliji i radosniji, a mi ćemo i dalje voditi računa o vama“ istakao je Agović koji je iskoristio priliku da se javno zahvali ministarki Kovačević, koja je zajedno sa svojim ministarstvom učinila da se ovaj dan pamti kao istorijski.
Ministarstvo rada i socijalnog staranja je za ovu zgradu opredijelilo 300 000 eura i taj novac je omogućio da zgrada se završi i bude useljiva za potrebe socijalno ugroženih porodica. Dokaz da Vlada i resorno ministarstvo vodi brigu za socijalno ugroženo stanovnitšvo jeste upravo zgrada u Petnjici sa dvanaest stanova, čiji su ključevi danas uručeni na prigodnoj ceromoniji.

„To ćemo raditi i u budućnosti u čitavoj Crnoj Gori, naravno u saradnji sa lokalnim samoupravama“ naglasila je ministarka Kovačević. Ona se na kraju zahvalila lokalnoj samoupravi, predsjedniku Agoviću na, prije svega partnerskom odnosu, Centru za socijalni radu u Beranama koji su uložili ogroman napor da ova zgrada bude završena na ovako kvalitetat način.

IMG_4602„Budućim korisnica želim srećan boravak u stanu, da dugo živite“ i iskoristila je priliku da naglasi, da mimo korisnika socijalnih slučajeva koji će koristiti stanove, da su dva stana posebno opredijelili. Jedan je opredijeljen za glavnu medicinsku sestru koja je samohrana majka i jedan za budućeg ljekara koji će 24h biti u opštini Petnjica.

„Na taj način smo pomogli Ministarstvu zdravlja i Lokalnu samoupravu da imaju jopš jednog ljekara koji će da boravi i živi u opštini Petnjica“ zaključila je ministarka Kovačević. Gostujući u Radiju Petnjica, Kovačević je istakla da se nada da će ubrzo biti opet naš gost jer u saradnji sa lokalnom samoupravom radi na realizaciji još nekih projekata kao što su nove prostorije Centra za rad, nove prostorije Fonda PIO, nove prostorije Fonda zdravstva, prostorije Kluba za penzionere opštine Petnjica kao i dnevni boravak za stare u okviru kojeg će biti obezbijeđena i hrana.
Stanove su dobili Samela Škrijelj  nezaposlena samohrana majka, Muša Škrijelj korisnik materijalnog obezbjeđenja i invalidno lice, Ernada Popara nezaposlena samohrana majka petoro djece, Agović Elzeta samohrana majka dvoje djece koja živi u Orahovu i nije imala riješeno stambeno pitanje, Selima Adrović koja je od strane ljekarske komisije ocijenjena trajno nesposobna za rad i koja nema svoju porodicu jer nije zasnivala brak, Igbala Kočan  po zanimanju medicinska sestra u područnoj ambulanti u Petnjici i samohrana majka, Elza Rastoder samohrana majka i korisnik materijalnog obezbeđenja, Džibo Agović penzioneru iz Vrbice koji je živio u staroj kući bez uslova za život.