Šabović i Krivokapić bi koalicijom sa dijelom antidržavne opozicije da “usreće” Crnu Goru

U našim svježim sjećanjima sa Kongresa nekadašnjeg SDP-a, jednu od glavnih uloga ima Džavid Šabović, nesudjeni član Predsjedništva Demokratskog fronta, koji je uz svog predsjednika, glavni zagovornik prelazne Vlade, koju bi njih dvojica napravili sa dijelom antidržavne opozicije, ne bi li tom novom koalicijom “usrećili” Crnu Goru, onako kako su se sa njima “usrećili” građani Kolašina. 

Zahvaljujući Socijaldemokratama Crne Gore, “kolašinski scenario” koji je pripreman u Podgorici, a nakon toga i u Crnoj Gori je osujećen. Osujećen je i nedavni pokušaj izazivanja nestabilnosti u državi putem “makedonskog scenarija”, pa će isto tako završiti i ovaj najnoviji pokušaj sklepanja prelazne Vlade, koja bi se i sa crnim đavolom napravila, ne bi li se za koji mjesec makar produžio boravak u vlasti, koja im polako izmiče.

Novom šefu Poslaničkog kluba SDP-a, suštinska preporuka za to mjesto je bilo njegovo ,,demokratsko” držanje na Kongresu, gdje je glasao umjesto 27 delegata, i tim činom zaslužio antologijsko mjesto u novijoj političkoj istoriji Crne Gore.

Član Senata Prijestonice Cetinje dobro zna da su u Socijaldemokratama Crne Gore mnogi od onih koji su osnovali nekadašnji SDP, i da mi ne napadamo bivšu partiju nego njene ambicijom oštećene eksponente, odnosno osobe koje su zarad sopstvenih nerealnih ambicija, bile spremne da uniste izvornu socijaldemokratsku ideju.

Na njihovu žalost, a na sreću demokratske i moderne Crne Gore, Socijaldemokrate su izvornu ideju socijaldemokratsku ideju sačuvale, i nastaviće da je promovišu i brane, jer je ona suština demokratskog i ekonomskog propsperiteta naše države.

Safet Korać

Član Glavnog odbora Socijaldemokrata Crne Gore