Reakcija OO BS Petnjica na saopštenje OO SDP-a

Povodom stavova iznešenih u saopštenju OO SDP-a na portalu Radio Petnjica, OO BS iznosi svoju reakciju na pomenuti tekst.
Naime, SDP prikazuje sebe kao „svijetlu tačku“ Bihora, a mi ih pitamo kako to kao jedina svijetla tačka petnjičke političke javnosti nije imala ni jednu reakciju na očigledno devastiranje centra Petnjice, ni u formi odborničkog pitanja, niti u formi saopštenja ili nekog drugog oblika javne osude. Opšte je poznato da njihov fukcioner i odbornik Rešad Rastoder ima stovarište u strogom centru Petnjice koje predstavlja ruglo naše opštine. Pošto je svima poznato da u devastiranju prednjače fukcioneri DPS-a kao dio vlasti, a SDP kao „opoziciona“ partija ćuti bojim se da ta „svijetla tačka“ svijetli još samo u vašim očima. U očima javnosti SDP je najcrnja tačka petnjičke politike koju svakodnevno napuštaju članovi a napustila su je i dva odbornika. Kvazi opozicija koja šuruje sa DPS-om kada su u pitanju njihovi lični interesi, a na štetu urbanog dijela Petnjice i njenih građana sa jasnim ciljem da preko uskih rodbinskih veza sa fukcionerima DPS-a opet dođu u njihov zagrljaj iako je centrala DPS-a u Podgorici odbacila SDP na svim nivoima kao nepotreban i beznačajan politički faktor.
Smeta vam gospodo iz SDP-a to što građani uviđaju vaše namjere i što su vaše maske pale pred očima građana opštine Petnjica pa u bunilu i neznanju tražite od našeg predsjednika OO BS i Skupštine opštine čak i imena vaših „eksperata“ za devastaciju i neplaćanje poreza za objekte koji su u vlasništvu vaših članova i fukcionera, a sve na štetu naših građana i naše Opštine. Drugi po redu je rođeni brat odbornika Rešada Rastodera koji je nelegalno sagradio objekat na opštinskom zemljištu u kojem se nalazi frizerski salon njegove supruge. Nelegalan je objekat i vašeg odbornika Eldara Tiganja u centru Petnjice u kojem se nalazi market „Tref“ kao i ugostiteljski objekat Isada Adrovića i Zena Rastodera koji u prizemlju svoje kuće ima pekaru, a ne plaća poreze Opštini. Dakle, objekti su na divlje izrađeni i radi se o čistoj devastaciji prostora pod DUP-om i neplaćanju poreza na iste.
Međutim, vaš predsjednik opštinskog odbora SDP-a se ne bavi ovim problemima, jer prosto nije tu, a iz podgoričke perspektive je teško voditi odbor u Petnjici i pokazali ste neupućenost u procese koji se dešavaju, a i koji slijede. A slijedi vam propast na državnom nivou, pa analogno tome i u Petnjici. Zato su vaši stavovi iznešeni u jučerašnjem tekstu ličili na napad ranjene zvijeri koja se kao davljenik za pjenu hvata, a zna da tone.
U svemu tome jedino što vam je preostalo kako bi ste skrenuli pažnju javnosti sa ovih krupnih i gorućih poblema je pominjanje Dacije koja je zamijenjena Opelom koji se kao službeni automobil Opštine striktno koristi u opštinske svrhe. Ostavite se te izlizane i potrošene priče, jer predsjednik Skupštine ne nabavlja automobile niti je to u njegovoj nadležnosti, nije ni nalogodavac budžeta a i posjeduje privatni automobil, koji je bolji i skuplji i od Dacije i od Opela.
Što se tiče zapošljavanja tu bi ste se vi iz SDP-a trebali pokriti ušima, onim istim koje ste još davno dali pod „kiriju“.
Sestra predsjednika Skupštine je upošljena legalno i jedina u našoj Opštini koja je diplomirani inžinjer saobraćaja i koja je u struci obavila pripravnički u Luci Bar. Nego, neka vaš predsjednik Rebronja kaže kako je uposlio brata i suprugu i zašto u bordu direktora Montenegro Airlines-a nije uposlio iz širokog članstva iz SDP-a, već lično sebe.
Što se tiče tjeranja investitora, pa gospodo znate koga je na proširenom sastanku Upravnog odbora zavičajnog kluba Bihor u Luksemburgu na kojem su prisustvovali naš predsjednik Skupštine i predsjednik Opštine ljudi otvoreno prozvali za 500 000 eura koje su donirali nevladinim organizacijama istaknutim članovima SDP-a.
Ovim našim reagovanjem stavljamo tačku na dalju polemiku sa partijom koja više nikom nije važna i kojoj se bliži kraj na političkoj sceni Crne Gore!!!
OO BS Petnjica
Predsjednik, Adnan Muhović