Pohod na Partizan kadeta FK Petnjica

Istorijski momenat za FK Petnjica, desio se u subotu u 12 sati u Zemunu, kada su kadeti FK Petnjica izašli na teren da odigraju utakmicu protiv vršnjaka FK Partizana. Trava stadiona Zemunelo će svjedočiti o mladićima iz malog mjesta kao što je Petnjica koji su došli da hrabro, ne plašeići se toga što je fudbalska škola Partizana najbolja u Evropi, ostave srce na terenu i na što bolji način reprezentuju sebe, svoj klub i svoju Petnjicu.
Ekspedicija, poput one Jugoslovenske koja je davno krenula u Montevideo, sastavljena od družine koja je do prije nekoliko šutirala poklopce od flaša, krenula je u petak oko 13:30 h u Beograd. Momci koji će ući u anale Bihorskog sporta su: Korać Amar, Korać Amer, Korać R.Emir, Korać S.Emir, Rastoder Arijan, Rastoder Irijan, Rastoder Haris, Muratović Denis, Muratovic Anes, Agović Deni, Skenderović Ersin, Skenderović Ajet, Ličina Elmin, Latić Enes, Latić Ines, Latić Eldar, Adrović Muhamed, Duraković Mersudin, Muhović Adin.
Predvodio ih je trener Novo Cimbaljević, koji je svoje fudbalsko znanje prenio na mladiće, a koliko su pažljivo slušali i učili govori činjenica da im prvi pratilac u Sjevernoj fudbalskoj regiji ni leđa ne vidi, jer mu bježe 9 bodova.
Ekipa je stigla u Beograd oko 21 h, prespavala u hotelu Estrada, a onda u subotu u 11 krenula puna enerije i volje u Zemun, gdje su ih dočekali trener pionira Partizana, proslavljeni fudbaler Slađan Šćepović, kao i živa legenda ovog kluba Moco Vukotić, čovjek koji je odigrao 791 utakmicu za Partizan po čemu je apsolutni rekorder i dao oko 400 golova.
Zahvalili su se mladićima što su prešli toliki put, poželjeli im najbolje u meču, i u karijeri.
A onda je sat otkucao podne, lopta je postavljena na centar a istorija je počela da se ispisuje.
U prvih 20 minuta igra FK Petnjica je bila više nego odlična, mnogi su čak i začuđeno gledali šta se to dogadja pa Partizan nema šansu ni da se približi golu.
A onda su greške naših doprinijele da primimo prvi go, i da naša igra padne, kao i snovi koje su potajno gajili da se može naprviti čudo protiv Partizana. Šansu za čudo i priliku da bude prvi Bihorac koji je Partizanu dao go imao je Adrović koji je ostao sam sa golmanom ali je ovaj odlično reagovao. Iz još jedne greške naših Partizan je povećao na 2:0 i tim rezultatom je završeno prvo poluvrijeme.
Drugo poluvrijeme je obilježila ofanziva Partizana koji je bio fizički i taktički pripremljeniji, a naši su se branili.
Nakon meča, kadeti su obišli stadion Partizana JNA u Humskoj, i trofejnu salu, dobili poklone a onda put pod noge u Petnjicu.
Ostaje nada da će ova prilika dati vjetar u leđa mladim igračima, da budu uporni i da jednog dana zaigraju u Partizanu.
Dino Račić