Susret Jasavić sa predstavnicima dijaspore u Luksemburgu

Poslanica Pozitivne Crne Gore Azra Jasavić tokom posjete Luksemburgu sastala se sa predstavnicima udruženja dijaspore gdje su razmijenili stavove o značaju dobijanja pozivnice za NATO kao uslovu za uspješnu integraciju u EU.

Na sastanku je istaknuta i neophodnost dijaloga političkih subjekta u parlamentu radi prevazilazenja krize, kao i o važnosti implemetacije izbornog zakonodavstva i organizovanju fer izbora u Crnoj Gori.

Predstavnici dijaspore i poslanica Jasavić razgovarali su i o potrebi ravnomjernog regionalnog razvoja sa posebnim akcentom na sjeverni dio Crne Gore, radi zaustavljanja iseljavanja, dodajući da se bez ekonomskog osnaživanja države ne mogu očekivati ozbiljnije investicije.

U tom pravcu, kako su naglasili, neophodno je jačanje institucija i uspostavljanje vladavine prava kroz ozbiljnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou.

Udruženja dijaspore ukazli su poslanici Jasavić na problem nedostatka DKP s apelom da se što hitnije ovo pitanje riješi kako bi naši građani ostvarili svoja prava u Luksemburgu.

Sastanak sa poslanicom Jasavić organizovao je Zavičajni klub “Bihor”, koji je okupio i predstavnike udruženja Bosnjački donatorski fond (BDF), Cooperation Luxembourg-Montenegro, Luksemburg- Crna Gora i Luksemburg Bosna-Crna Gora.