Rampe u školi za lakše kretanje osoba sa posebnim potrebama

U OŠ “Mahmut Adrovic” u Petnjici danas je počela izgradnja prilazne rampe za osobe sa invaliditetom. Radove je finansirala škola, a izvodili su ih zaposleni u ovoj školi. Iako u ovoj ustanovi nema nijedan učenik sa invaliditetom, zaposleni u školi su pokazali da misli na osobe sa posebnim potrebama.

Izgradnjom rampe su stvoreni preduslovi za nesmetano kretanje i učešće u raznim aktivnostima za osobe sa invaliditetom kojima je, zbog arhitektonskih barijera bio onemogućen pristup ovoj ustanovi.
“Ovakve aktivnosti doprinose podizanju svijesti o jednakim mogućnostima svih građana u Opštini Petnjica, a osiguravanjem pristupa javnim ustanovama stvaraju se pretpostavke za međusobno druženje i suživot. Zahvaljujemo se školi, i nadamo se da će poslužiti kao primjer drugim institucijama, da urade isto”, istakao je Denis Ramdedović, predsjednik udruženja “Lica sa invaliditetom” Petnjica.
On je dodao da će se izgradnjom rampi stvoriti uslovi za nezavisan život lica sa invaliditetom i njhovog uključivanja u razne društvene aktivnosti, te poboljšavanja standarda.

“Kroz promovisanje ovakvog pozitivnog primjera, pokušaćemo aktuelizovati pitanje rješavanja arhitektonskih barijera u ustanovama i njihovo eventualno uklanjanje u što skorijem vremenskom roku”, istakao je na kraju Ramdedović.