Otvorena kancelarija Socijaldemokrata u Petnjici

Predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Ivan Brajović je, na svečanosti povodom otvaranja kancelarija u Petnjici, saopštio da će Socijaldemokrate, i nakon izbora, sa pozicije vlasti sprovoditi svoj jasan i prepoznatljiv izborni program, oslonjen na principe državotvorne, građanske, multietničke i evroatlantske Crne Gore.

U toj vlasti, kako je kazao, neće biti mjesta za one koji na žalost, nijesu imali političke kondicije da na takvom – časnom, izvornom socijaldemokratskom putu, nastave. Zato je dobro što će vrlo brzo u Crnoj Gori stvari početi da se rasčišćavaju, prvo na lokalnom, a potom i na državnom nivou.
Socijaldemokrate su uvjerene, da nakon dobijanja poziva za NATO, sve napredne snage u Crnoj Gori treba da se okrenu agresivnom ekonomskom razvoju, koji će između ostalog, podrazumijevati državni intervencionizam, odnosno podršku, tamo gdje postoje uska grla za razvoj privrednih djelatnosti, kao i tamo gdje ne postoje tržišta, ili su nedovoljno razvijena da svojim mehanizmom obezbijede brži razvoj.
Brajović je takođe naglasio da će Socijaldemokrate, i u narednom periodu, biti jedan od ključnih faktora razvoja Petnjice, podsjećajući da je Petnjici, zahvaljujući inicijativi naših poslanika u Skupštini Crne Gore, omogućen pristup sredstvima Egalizacionog fonda, zbog čega će u ovoj i narednoj godini, samo po tom osnovu Petnjica dobiti skoro milion eura, za koje je izrazio nadu da će biti upotrijebljena na kvalitetan i domaćinski način.
Svečanom otvaranju kancelarija Socijaldemokrata u Petnjici su, pored Ivana Brajovića, prisustvovali i partijski funkcioneri Damir Šehović i Đorđe Suhih.