Pravda djelimično zadovoljena

Nakon što je Apelacioni sud preinačio kaznu optuženima kojom su oni bili osuđeni na po 20 godina za ubistvo Meha Agovića i na po 40 godina zatvora osudio Veska Agovića i Alena Piljevića, razgovarali smo sa rodjakom Meha Agovica, Refadom Huremovicem koji je za Radio Petnjica kazao da je zadovoljan presudom Apelacionog suda.

,,Nakon svih mojih protesta i štrajkova, totalno sam izgubio povjerenje u crnogorsko sudstvo i nadu da će se ono što se dogodilo našem Mehu adekvatno sankcionisati. Međutim nova presuda Apelacionog suda nas je koliko toliko zadovoljila i vratila povjerenje u sudstvo. Sve to naravno ne može vratiti našeg Meha. Nadamo se da se ovo nikome dogoditi nikada neće. Meho je bio siromašak i pošten čovjek koji je živio sam kojeg su svi voljeli”, kazao je Huremović za naš portal.
pajooOn je dodao da još nije sve završeno i da očekuje kazne i sankcije za maloljetnika, koji je bio logistička podrška počiniocima krivičnog djela, davajući im informacije o Mehovom kretanju te večeri. Očekuje da i radnici Pošte u Petnjici koji su Mehu davali novac da raznosi u udaljenim selima neće na neki način ostati nekažnjeni.
Refad je, štrajkovao u nekoliko navrata ispred sudova i američke ambasade u Podgorici, tražeći pravednu kaznu za svog rođaka. Uz njega su stali rodbina, prijatelji i građani petnjičke opštine.
Apelacioni sud je, imajući u vidu da prvostepeni sud nije u dovoljnoj mjeri cijenio okolnosti pod kojima je izvršeno krivično djelo za koje su  optuženi proglašeni krivim, tim prije jer je ovo krivično djelo izvršeno u najpogibeljnijem obliku i da jedino sa kaznama zatvora u trajanju od po 40 godina  može ostvarit opšta i posebna svrha kažnjavanja, oborio odluku Viseg suda u Bijelom Polju”, piše u obrazloženju odluke Apelacionog suda.