Omladina Socijaldemokrata Petnjice: Prvi snijeg otkrio probleme u zdravstvenoj zaštiti Petnjičana

Omladina Socijaldemokrata Petnjice apeluje da se riješi problem izazvan reformom zdravstva, kako bi se premostila teška situacija u kojoj se nalaze njihovi sugrađani, jer je obaveza države da omogući efikasnost i stabilnost zdravstvenog sistema, kao i adekvatnu zdravstvenu zaštitu svih građana.
Omladina Socijaldemokrata Petnjice objašnjava da je prvi snijeg u planinskom dijelu Petnjice, koji obuhvata približno 40% teritorije opštine, aktuelizovao stare probleme ovog područja. Osnovni a možda i najveći problem građana ovog područja u našoj opštini, koji čine 4 mjesne zajednice sa preko 10 sela i zaseoka, jeste obezbjeđivanje zdravstvene zaštite, jer je reformom zdravstva otežano liječenje, pružanje zdravstvene njege i dostupnost zdravstvenih radnika. Sprovođenjem reforme, ukinuto je jedno radno mjesto medicinske sestre u ambulanti, što za posljedicu ima manjak efikasnosti i ažurnosti, u poređenju sa veličinom teritorije i konfiguracijom terena. Osim toga, starosnu strukturu stanovništva u pomenutim mjesnim zajednicama čine pretežno stariji ljudi kojima odlazak u Petnjicu i Berane radi liječenja predstavlja problem, jer ni u samoj Petnjici nije omogućeno pružanje 24 časovne zdravstvene zaštite od strane nadležnih organa.
Omladina Socijaldemokrata Petnjice smatra da, prilikom planiranja sprovođenja reforme ove činjenice nisu uzete u obzir, čime je učinjena nepravda žiteljima ovog kraja, kojima su neophodne kućne posjete medicinskih radnika.

‘’Mi Socijaldemokrate osjećamo dužnost i obavezu da na osnovu svojih izvornih programskih principa prepoznamo i djelujemo na rješavanju aktuelnih problema građana, pa ćemo i u buduće potencirati dalje unaprjeđenje i razvoj onih oblasti društvenog života koje su osnova za stvaranje države socijalne pravde’’-poručio je predsjednik OSD Petnjice Zeid Škrijelj.