Dvije smjene u ambulanti: Konačno kod doktora i popodne

Nakon što je ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević prilikom gostovanja u Radiju Petnjica najavila da će se kod ministra zdravlja Budimira Šegrta založiti da Petnjičani dobiju kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, koja se ogleda u radu Zdravstvene stanice Petnjica u dvije smjene nije prošlo dugo i obećanje je ispunjeno.

Odlukom JZU Doma zdravlja dr Nika Labović, Berane, u cilju povećanja dostupnosti zdravstvene zaštine u Opštini Petnjica, od 23. novembra Ambulanta u Petnjici radi u dvije smjene – prva od 07:00h do 15:00h i druga od 12:00h do 20:00h. Subotom će raditi jedna smjena od 07:00h do 15:00h. Nedjeljom uslugu pacijentima pružaće medicinska sestra u MIP za odrasle i djecu.

Do promjene radnog vremena došlo je i u zdravstvenim punktovima na području Opštine Petnjica (Vrbica, Savin Bor, Bor, Trpezi i Tucanje) koji će raditi od 12:00h do 15:00h.

“Ovo je istorijski momenat za nas Bihorce, jer su konačno nadležni shvatili da i mi postojimo i da su nam doktori potrebni preko cijelog dana. Ne daj bože da se desi da se neko razboli u zimskom periodu – dok se stigne do Berana svašta može da bude”, kazao je jedan od pacijenata koji je čekao na red kod izabranog doktora.

Iz Montefarmove apoteke koja radi u sklopu Zdravstvene stanice su nam kazali da oni neće obavljati rad u dvije smjene, i da radno vrijeme ostaje kao i do sad.

D.R.