Aldin Skenderović istinski fudbalski biser

Aldin SKENDEROVIĆ, rođen 28.06.1997. godine, igrač CF „Petange“ (FK „Petonž“) porijeklom je iz Bihora (Trpezi) je fudbalsku karijeru započeo sa 7 godina a prve fudbalske korake napravio u Diferdonž-u (Differdange), gde je ostao do prošle sezone, kada na nagovor svog trenera i menadžera prelazi u CF „Petange“ (FK Petonž)

U FK Petonž-u igra za prvu ekipu na mjestu zadnjeg veznog i defanzivnog igrača.
Visok je 184 cm što mu donosi prednost u skoku. Na utakmicama i treninzima, uvijek daje maksimum i veoma odgovorno se odnosi prema igri. U duelima je čvrst, hrabar, uporan, staložen, izuzetno poštuje protivnika i u duelima sa protivničkim igražima ide maksimalno korektno.
Uporan i odgovoran rad u klubu kao i ostale karakteristike koje krase ovog mladog talenta bila su dobra preporuka da u svojoj biografiji upiše nastupe za reprezentaciju Luksemburga U17, a trenutno nastupa za reprezentaciju Luksemburga U19 i U21.
Neće proći mnogo vremena kada će Aldin dobiti poziv da nastupa za seniorsku reprezentaciju, a on može nastupati za Luksemburg, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, Za sada, Aldin nije donio definitivnu odluku gde će nastupati i sve su opcije otvorene. U razgovoru sa njegovim ocem Rifatom moglo se zaključiti da su sve opcije otvorene, ali prvrnstveno želi nastaviti izgrađivati svoju klupsku karijeru.
Kako bi svoju fudbalsku karijeru što bolje usmjeravao Aldin je angažovao profesionalnog menadžera i već je imao ponude da ide u Francusku, tačnije u FK Nancy, međutim Aldin razmišlja i želi nastaviti karijeru u Njemačkoj, kako kaže, više voli Njemački fudbal i želi nastaviti karijeru u nekom od tamošnjih prvoligaša.
Gradeći svoju fudbalsku karijeru, Aldin nije zapostavio školovanje, tako da ide u Srednju tehničku školu u Rodonž-u gde uči za informatičkog programera.
U porodici Rifata Skenderovića, koji je takođe nekada igrao fudbal, Aldin nije jedini sporotista. Naime, i njegov mlađi brat Ilhan, koji ima 16 godina ide stopama svog starijeg brata. Ilhan trenutno trenira i igra u FK Diferdonž, nastupa za kadete i juniore Luksemburga, pohađa Srednju tehničku školu. Braći Skenderović želimo uspješnu sportsku karijeru.
Raif Adrović

aldin1