Sjednica SO Petnjica na ivici regularnosti – optužbe, vrijeđanja i psovke!!!

Jučerašnju sjednicu Skupštine Opštine Petnjica obilježila je žustra diskusija odbornika koja je u pojedinim djelovima zasijedanja prerastala u vrijeđanja na ličnoj osnovi, da bi na kraju uz krajnji napor bila privedena kraju.Posebnu pažnju izazvala je druga tačka dnevnog reda poslanička pitanja.

Odbornici DPS-a imali su primjedbu na rad predsjednika Skupštine, jer se nije pridržavao pravilnika čime je doveo u pitanje legitimnost sjednice. Predsjedavajućem je zamjereno  to što je komentarisao izlaganja odbornika i što je pojedinim odbornicima dozvoljavao  zloupotrebu govornice.
S druge strane Muhović i odbornici BS-a žustro su reagovali na izlaganja odbornika DPS-a, konkretno kada se govorilo o simbolima i imenovanju ulica, konstatujući da odbornici DPS-a sada pokušavaju njima pripisati ono za šta se nijesu zalagali.
Kulminacija negativne atmosfere na sjednici dogodila se za vrijeme izlaganja odbornika Ervina Durakovića, čiju priču je pratilo dobacivanje odbornika DPS-a. Najdalje je otišao odbornik Muharem Adrović, kojeg je predjsednik Skupštine upozorio da ne ometa Durakovića, i zamolio ga da na sjednice ne dolazi u pijanom stanju.
Nakon toga došlo do razmjene uvredljivih riječi, a situacija u sali Doma kulture je ličila na sve osim ne na sjednicu.
Odbornici DPS-a su tražili da se Muhović javno izvini Adrovicu, što je on odbio.
Situacija se na kratko primirila a nakon toga je Muharem Adrović upozorio Muhovica da će lično sa njim imati problema ako se ne izvini govoreći mu da laže i da ne zna da vodi Skupštinu. Sjednica je nakon toga prekinuta uz pokušaj da se dođe do kompromis i sjednica privede kraju.
Odbornik DPS-a Erol Muratović pozvao je DPS-a da napusti salu ukoliko se Muhović ne izvini. Do izvinjenja ipak nije došlo a sjednica je ipak nastavljena i privedena kraju.
D. Račić
P.S.
Posljednja rečenica u tekstu nije tačna jer je nakon pisanja teksta došlo do izvinjenja i smirivanja situacije.
Samir Rastoder