Bihorac Rifat Agović u Erdoganovoj kampanji

Predstavnici Foruma mladih Bošnjacke stranke Rifat Agović i Mirza Medunjanin su u predhodnih sedam dana učestvovali u nizu predizbornih aktivnosti u Turskoj
Predstavnici Foruma mladih Bošnjačke stranke su zajedno sa mladima iz drugih balkanskih zemalja imali priliku da učestvuju tokom predizbornih aktivnosti koje se sprovode u opšinama u Istanbulu sa fokusom na mjesta u kojima žive Bošnjaci i ljudi porijeklom sa Balkana.

“Mladi su imali priliku da kroz organizovane sastanke i kućne posjete direktno komuniciraju sa Bošnjacima o političkoj situaciji u Turskoj. Upriličeni su i brojni sastanci sa udruženjima Bošnjaka i naroda sa Balkana, kao i posjete istorijskom naslijeđu Istanbula“, saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

Potpredstavnici Foruma mladih Bošnjačke stranke gostovali su na turskoj televiziji “Tek Rumeli“ povodom posjete mladima AK partije.

Rifat Agovic je za Radio Petnjica rekao da je posjeta Turskoj veliko iskustvo za njega, u kojem je razmjenjivao iskustva sa kolegama sa Balkana i iz Turske, i da su izrazili spremnost da saradjuju u buducnosti.

Prilikom saradnje sa kolegama nam je kazao da su se svi osjećali kao jedan, a domaćini su im se zahvalili na izdvojenom vremenu i nesebičnoj pomoći.

Parlamentarni izbori u Turskoj biće održani 1. novembra.

12049181_904536516268587_5505438762298322173_n